Gorjenii, speriați de valul de seisme: „Mă tem că va cădea blocul pe mine“. Cutremurul s-a simțit până în Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clădirile din Gorj, dar și din județele învecinate, au fost zdruncinate de un nou seism, care a avut o intensitate de 4,9 pe scara Richter.

Epicentrul a fost tot în comuna Runcu, acolo unde s-a înregistrat cel mai puternic seism din istorie din zona Olteniei, de 5,7, pe data de 14 februarie 2023.

A fost tremurat mai puternic și altele mai mici. Așa l-am resimțit. S-a mișcat patul cu mine. Acum nu ne mai speriem așa de ușor. Am început să ne obișnuim“, a precizat Cristian, din Târgu Jiu.

Eu sunt singură, deoarece soțul meu a murit și sunt foarte speriată de aceste cutremure, care nu se mai termină. Nu am trăit vreodată așa ceva. Mă tem că va cădea blocul pe mine. Este greu să faci față unei situații de acest fel“, a precizat o femeie, care aștepta la coadă să-și plătească impozitele.

Noul cutremur din Gorj a avut o intensitate de 4,9
Noul cutremur din Gorj a avut o intensitate de 4,9

Cutremurul s-a simțit și în județele vecine și chiar și în Olt. „S-a simțit și la Slatina. M-am gândit că iar a fost un cutremur în Gorj și că este unul mai puternic“, a spus Alina, din Slatina.

Cutremurul s-a simțit chiar și la Cluj Napoca, dar mai ales în județele învecinate: Mehedinți, Dolj, Hunedoara și Vâlcea.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite