Dispariţia copilului cu autism forţează Poliţia Gorj să se doteze cu echipamente de căutare pe timp de noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia din Gorj va fi dotată cu echipamente moderne Foto: Adevărul
Poliţia din Gorj va fi dotată cu echipamente moderne Foto: Adevărul

Poliţiştii gorjeni vor fi dotaţi cu echipamente de căutare pe timp de noaptea. Decizia a fost luată după ce un băiat cu autism s-a pierdut în pădure şi salvatorii nu au avut la dispoziţie echipamente necesare, astfel încât au apelat la o dronă a salvamontiştilor.

Consiliul Judeţean Gorj va achiziţiona o dronă dronă, cameră cu termoviziune Pulsar şi monocular „Night Vision“ cu vedere pe timp de noapte.

„Autoritatea Teritorială de Ordine Publică din cadrul Consiliului Judeţean Gorj a elaborat şi aprobat PLANUL STRATEGIC ANUAL referitor la obiectivele ce vor fi realizate de către structurile M.A.I din judeţul Gorj şi indicatorii de performanţă minimali pentru anul 2022. 

De acest Plan, consilierii judeţeni au luat act în şedinţa de Consiliu Judeţean ce a fost au avut loc la sfârşitul lunii februarie, fără să existe solicitări de reanalizare. 

Ca atare, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Gorj va asigura Inspectoratului de Politie Judeţean Gorj mai multe echipamente tehnice moderne: Dronă DJI Mavic 2 Enterprise Dual; Cameră cu termoviziune Pulsar HelionXP50; Monocular Night Vision digital Pulsar Forward FN455 cu vedere pe timp de noapte. 

Aceste echipamente vor fi folosite în misiuni de căutare a unor persoane, inclusiv pe timp de noapte, pentru prinderea unor infractori, dar şi în alte misiuni ale poliţiştilor“, a transmis Anca Borduşanu, consilier judeţean.

Copil dispărut în pădure căutat cu drone de la Drumurile Naţiolnale şi Salvamont

În urmă cu o săptămână, un copil în vârstă de zece ani a dispărut într-o pădure din satul Vârtopu, comuna Ciuperceni, din judeţul Gorj. Băiatul, care suferă de autism, a fost căutat de zeci de salvatori de la Poliţie, Salvamont şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi de localnici voluntari.

Pentru că Poliţia Gorj nu are în dotare echipamente de căutareCopilul a fost căutat şi cu două drone puse la dispoziţie de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova şi Salvamont. Din fericire, copilul a fost găsit de un voluntar, la aproximativ nouă kilometri distanţă de locul de unde a dispărut. 

Vă recomandăm să citiţi şi 

Turist decedat pe pârtia de schi din Rânca, după ce i s-a făcut rău

Costuri cu energia electrică de peste două ori mai mari, în Târgu Jiu. Primăria vrea să amenajeze un parc fotovoltaic

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite