Ce mai transporta autoutilitara cu muncitori prăbușită la cariera minieră din Gorj: cauza accidentului

0
Publicat:

Autoutilitara implicată marți într-un accident soldat cu trei morți, la Cariera Jilţ Sud din Gorj, transporta, pe lângă muncitori, și două tuburi metalice de acetilenă, arată primele date din anchetă.

"Din primele cercetări efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că astăzi, în jurul orei 13,30, un bărbat, de 51 de ani, angajat al unei societăţi comerciale, în timp ce conducea o autoutilitară în incinta Carierei Jilţ, în care erau transportaţi angajaţi ai carierei miniere, a pierdut controlul autoutilitarei la trecerea peste un pod amenajat peste benzile transportoare, răsturnându-se la o diferenţă de circa 3 metri de sol. Poliţiştii au stabilit faptul că, în interiorul autoutilitarei, la momentul producerii incidentului, pe lângă muncitori, se mai aflau şi două tuburi metalice de acetilenă", au transmis reprezentanţii IPJ Gorj.

În accidentul de muncă din incinta Carierei Jilţ Sud, din cadrul Complexul Energetic Oltenia, localitatea Mătăsari, au murit trei bărbaţi, de 29, 38, respectiv 48 de ani. O tanchetă care transporta mai mulţi angajaţi ai Carierei şi două tuburi metalice de acetilenă s-a răsturnat  în jurul orei 13.30 după ce, conform unor surse, ar fi rămas fără frâne

Autoutilitara rasturnata la mina din Gorj

Opt din cele zece persoane rănite se mai află internate în spitale din Motru, Târgu Jiu şi Craiova, fiind în afara oricărui pericol.

Conducătorul auto în vârstă de 51 de ani a fost transportat la spital, urmând să îi fie recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

"În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. Cercetările sunt continuate de poliţişti, sub supravegherea unităţii de parchet competente, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs evenimentul", mai arată aceeaşi sursă.

8 răniţi se mai află internaţi în spital

Opt din cele zece persoane rănite în accidentul de marţi de la Cariera Jilţ Sud se mai află internate în spitale din Motru, Târgu Jiu şi Craiova, fiind în afara oricărui pericol.

''În acest moment situaţia este următoarea: dintre cele 5 victime transportate la spitalul din Târgu Jiu, 2 au rămas internate, 1 este încă evaluată la UPU, dar este în afara oricărui pericol, iar 2 au refuzat internarea; cele 3 persoane transportate la spitalul din Motru sunt internate în acest moment, dar sunt în afara oricărui pericol; cele 2 persoane transportate cu elicopterele SMURD la spitalul din Craiova sunt în afara oricărui pericol, conform informaţiilor obţinute de la reprezentanţii spitalului'', au transmis reprezentanţii ISU Gorj.

Deoarece zona nu este accesibilă cu autospecialele de intervenţie, starea drumului fiind  afectată de căderile masive de ploi, în sprijin au venit elicopterele SMURD.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite