Adolescent de 15 ani, operat de urgenţă la Iaşi după un accident feroviar. Se caută donatori de sânge

0
Publicat:

Adolescentul în vârstă de 15 ani, care a fost implicat într-un accident feroviar în Vatra Dornei, este în continuare la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria" din Iaşi.

Intervenţie chirurgicala SURSĂ Arhiva Adevărul
Intervenţie chirurgicala SURSĂ Arhiva Adevărul

Acesta a fost transportat în capitala Moldovei cu ajutorul elicopterului SMURD, iar acum medicii duc o luptă contracronometru pentru salvarea pacientului. La nivelul Iaşului, prin intermediul reţelelor de socializare, oamenii au demarat o campanie de donare de sânge pentru a ajuta la salvarea tânărului. 

Este nevoie urgentă de sânge pentru un copil implicat într-un accident feroviar. Acesta a fost adus de urgenţă la Spitalul „Sf. Maria" şi trebuie intervenit pentru replantarea membrului. Vă rugăm să donaţi în număr cât mai mare", se arată în postarea făcută pe reţelele de socializare de către ieşeni. 

Medicii luptă pentru salvarea băiatului 

Băiatul în vârstă de 15 ani ar fi avut căștile pe urechi și telefonul în mână și nu a observat apropierea trenului, motiv pentru care a fost prins sub tren, în apropiere de Gara Vatra Dornei Băi.

Managerul Spitalului Municipal Vatra Dornei, Valentin Stan, a declarat că băiatul lovit de tren a fost adus cu ambulanţa la Compartimentul Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Vatra Dornei unde a fost stabilizat, ulterior fiind transferat cu un elicopter SMURD la Spitalul Clinic de Copii "Sf Maria" din Iaşi, transmite Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului pentru Copii "Sf Maria" Iaşi, dr. Solange Roşu, a declarat că adolescentul a suferit multiple traumatisme şi contuzii, cea mai gravă fiind amputaţia de gambă.

Din acest motiv a fost dus direct în blocul operator, unde o echipă multidisciplinară formată din chirurgi pediatri, chirurgi plasticieni, ortopezi, pediatri, medici de anestezie şi terapie intensivă, neurochirurgi trebuie să decidă care va fi atitudinea terapeutică.

„Membrul amputat a ajuns la spitalul nostru odată cu pacientul. Echipa multidisciplinară va decide atitudinea terapeutică. Pacientul a suferit amputaţie de gambă stângă, traumatism cranio-cerebral, contuzie toraco-abdominală. Se află în şoc postraumatic, şoc hemoragic. Respiră spontan, este conştient. Au fost instituite măsuri de suport vital, se fac explorări imagistice şi consult multidisciplinar. A fost dus în blocul operator. Echipa multidisciplinară decide care este metoda terapeutică. Fiecare caz are particularitatea lui. Echipa terapeutică va decide. Impactul pe care îl au astfel de traume este major", a precizat dr. Solange Roşu.

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite