Cazare la Rânca cu acces la piscină și saună, totul gratuit pentru voluntarii care vin să strângă deșeurile din păduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de voluntari vor participa în weekendul 13-14 aprilie 2024, la o acțiune de strângere a deșeurilor din pădurile din zona montană Rânca din județul Gorj, atrași de oferta inedită făcută de către proprietarul unei unități de cazare.

Pădurile din Rânca vor fi curățate de deșeuri Foto: Dana Oniga
Pădurile din Rânca vor fi curățate de deșeuri Foto: Dana Oniga

Voluntarii care vor participa la acțiunea de strângere a deșeurilor din weekendul 13-14 aprilie 2024 vor primi în mod gratuit două nopți de cazare, acces la piscină interioară și saună, precum și masă.

Dana Oniga, unul dintre organizatorii acțiunii, spune că cea mai mare parte a voluntarilor vin din județul Gorj.

Majoritatea celor care au anunțat că vor participa vin din județul Gorj, inclusiv din Târgu Jiu. Voluntarii vor beneficia de două nopți de cazare. Acțiunea va avea loc sâmbătă, 13 aprilie, și duminică, 14 aprilie, când vor primi o masă de prânz. Inclusiv câteva familii de turiști care au fost în Rânca au anunțat că vor să vină și să ne ajute la ecologizare, ceea ce este un lucru extraordinar“, arată Oniga.

Deșeuri de mari dimensiuni sunt aruncate în pădurile din Rânca Foto Dana Oniga
Deșeuri de mari dimensiuni sunt aruncate în pădurile din Rânca Foto Dana Oniga

Dana Oniga a precizat că acțiunea de salubrizare va fi axată pe strângerea deșeurilor din păduri: „Scopul este de a ecologiza pădurile pentru că acolo s-au aruncat deșeuri de 30 de ani de când se construiește zeci de tone de deșeuri. Am apelat la voluntari pentru că este o acțiune dificilă. Am găsit în acest locuri WC-uri, canapele, resturi mari de materiale de construcții,  chiar și căzi de baie. Primăria Novaci ne va ajuta cu mașina de transport a gunoiului și cu voluntari și sperăm că ne vor sprijini și alte instituții“.

În ultimii cinci-șase ani se desfășoară acțiuni de salubrizare a zonei Rânca.

Proprietar de pensiune: „Ne dorim să avem o zonă curată“

Lucian Spafiu, proprietarul pensiunii care le oferă cazarea gratuită voluntarilor, spune că aceștia vor avea acces gratuit la piscină și saună: „Oferim cazare pentru maximum 100 de persoane, cu acces la piscină și saună. Din estimările noastre, vor fi în jur de 50 de voluntari. Am susținut acțiunile de ecologizare și ne dorim să avem o zonă curată. La străzile principale, eu cu angajații mei facem în fiecare an acțiune de salubrizare, dar în păduri este accesul mai dificil. Este greu să strângi deșeurile din pădure“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite