Primele demisii și înlocuiri din conducerea CE Oltenia după accidentul de muncă de la Jilț în care trei oameni au murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O primă demisia a fost înregistrată din cadrul conducerii Complexului Energetic Oltenia (CEO), în urma accidentului care a avut loc marți, 17 ianuarie, la cariera Jilț Sud, soldat cu moartea a trei lucrători și rănirea altor zece.

Autocamionul s-a răsturnat lângă o bandă de transport cărbune
Autocamionul s-a răsturnat lângă o bandă de transport cărbune

„În urma evenimentului care a avut loc în data de 17.01.2023, la Cariera Jilț Sud, Directoratul CE Oltenia a luat act de demisia domnului Gheorghescu Florentin Nicu din funcția de director al Sucursalei Miniere și a decis numirea domnului Paraschivu Ion în această funcție.

Domnul Paraschivu Ion a deținut anterior funcția de director Direcția Tehnica, director Direcția Producție și director adj. Mecanic în cadrul Sucursalei Miniere, desfășurându-și activitatea în cadrul sectorului minier începând din anul 1990.

De asemenea, Directoratul CE Oltenia a decis schimbarea din funcția de șef UMC Jilt a domnului Dancău Doru și numirea domnului Vulpe Viorel pe aceasta funcție, precum și schimbarea din funcția de șef al Carierei Jilț Sud a domnului Grecu Sorin și numirea în această funcție a domnului Turtoi Tiberiu.

Domnul Vulpe Viorel a deținut funcția de inginer șef Producție la Sucursala Minieră și, anterior, șef Unitate Mineră Jilț Nord, iar domnul Turtoi Tiberiu a deținut funcția de șef schimb Sector“, se arată într-un comunicat al CEO.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a cerut, ieri, demiterea a trei directori din cadrul CEO, după cele întâmplate. Acesta a spus că o anchetă va fi derulată la CEO de către Corpul de Control al Ministrului. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite