Cadavrul unui criminal, căutat de Salvamont Gorj. Mâna lui a fost găsită pe drum. „Este ceva în apă“ VIDEO

0
Publicat:

Salvamontiștii gorjeni vor continua și marți, 12 decembrie 2023, să caute cadavrul bărbatului a cărui mână a fost găsită pe marginea unui drum din zona localităţii Dragoslavele din județul Argeș.

Luni, 11 decembrie 2023, în prima zi de căutări, detectorul subacvatic de persoane din dotarea Salvamont Gorj, care funcționează pe bază de inteligență artificială, a identificat în apă un posibil corp. Doi scafandri din cadrul Salvamont Gorj s-au scufundat, dar nu au reușit să găsească corpul în apă.

„Detectorul nu indică cu o probabilitate de 100% prezența corpului. Este mâl pe fundul lacului in Argeș unde am acționat și este posibil să fie acoperit. Detectorul a indicat un posibil corp în apă și este o șansă foarte mare să fie ceva în apă. Din păcate, vizibilitatea a fost zero“, a spus șeful Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu.

Acesta a precizat că acțiunea de căutare continuă și marți, 12 decembrie 2023: „Am fost solicitați să continuăm și astăzi căutările. Să sperăm că vor fi condiții mai bune“.

Căutările au început după ce o mână a fost găsită pe marginea unui drum

O mână care prezenta mușcături, cel mai probabil, de la câini, a fost găsită pe marginea unui drum din Argeș în urmă cu câteva zile. Poliţiştii din Argeş au deschis o anchetă după ce în zona localităţii Dragoslavele, lângă râul Dâmboviţa, au fost descoperite rămăşiţe umane.

„La data de 8 decembrie 2023, în jurul orei 23.50, pe raza comunei Dragoslavele, pe DJ 725, într-o zonă nelocuită, în apropierea râului Dâmboviţa, a fost găsit un fragment de membru uman superior drept, prezentând leziuni cu aspect de muşcături de animale”, se precizează într-un comunicat transmis sâmbătă de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.

În urma prelevării amprentelor de la fragmentul de mână dreaptă, găsită în noaptea de 8 spre 9 decembrie, în comuna Dragoslavele din Gorj, și a introducerii acestora în baza de date, polițiștii au reușit identificarea persoanei căreia îi aparține - un bărbat de 53 de ani, care figurează cu domiciliul în municipiul București. Este vorba despre un bărbat condamnat pentru omor în 1996 și pentru tentativă de omor (2015-2019). 

Trei cadavre au fost găsite de detectorul subacvatic

Trei cadavre au găsit până acum cu detectorul subacvatic în perioada de șase luni de când se află în dotarea Salvamont Gorj. Aparatul este considerat ca unul dintre cele mai performante din lume.

Ultimul corp neînsuflețit găsit în apă a fost cel al unui adolescent de 16 ani, care s-a aruncat în lacul de acumulare de pe râul Jiu, din municipiului Târgu Jiu, din cauza depresiei, acesta fiind crescut de bunici, părinții săi fiind despărțiți și plecați la muncă în străinătate.

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite