Cadavrul criminalului a cărui mână a fost găsită pe marginea șoselei, căutat cu un detector bazat pe inteligență artificială

0
Publicat:

O echipă de salvamontiști gorjeni s-au deplasat în județul Argeș pentru a participa la căutările cadavrului din care a fost găsită o mână. Salvatorii vor folosi un detector subacvatic care funcționează pe bază de inteligență artificială.

Salvamontiștii gorjeni dețin un detector subacvatic Foto: Salvamont Gorj
Salvamontiștii gorjeni dețin un detector subacvatic Foto: Salvamont Gorj

Salvatorii gorjeni au reușit să găsească până cum trei cadavre aflate în apă într-o perioadă de aproximativ o jumătate de an de când deține detectorul subacvatic. „Am fost solicitați și colegii mei au ajuns la fața locului. Urmează să înceapă căutările în lac“, a spus Sabin Cornoiu, șeful Salvamotn Gorj.

Detectorul subacvatic folosește inteligența artificială pentru identificarea cadavrelor aflate în apă. Polițiștii, pompierii și salvamontiștii din Argeș au căutat duminică, 10 decembrie, cadavrul, însă fără rezultat, astfel că au apelat la colegii de la Salvamont Gorj.

Mâna a fost găsită în apropierea râului Dâmbovița

Poliţiştii din Argeş au deschis o anchetă după ce în zona localităţii Dragoslavele, lângă râul Dâmboviţa, au fost descoperite rămăşiţe umane. „La data de 08 decembrie 2023, în jurul orei 23.50, pe raza comunei Dragoslavele, pe DJ 725, într-o zonă nelocuită, în apropierea râului Dâmboviţa, a fost găsit un fragment de membru uman superior drept, prezentând leziuni cu aspect de muşcături de animale”, se precizează într-un comunicat transmis sâmbătă de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.

În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru de ucidere din culpă.

Cadavrul aparține unui bărbat care a comis o crimă și tentative de omor

În urma prelevării amprentelor de la fragmentul mână dreaptă, găsită în noaptea de 8 spre 9 decembrie, în comuna Dragoslavele, și a introducerii acestora în baza de date, polițiștii au reușit identificarea persoanei căreia îi aparține, respectiv un bărbat de 53 de ani, care figurează cu domiciliul în municipiul București. Mâna găsită în comuna Dragoslavele aparține unui criminal. Este vorba despre un bărbat condamnat pentru omor în 1996 și pentru tentativă de omor (2015-2019).

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite