Cazul bărbatului decapitat: presupusul criminal a dormit o noapte lângă cadavru. De la ce ar fi pornit conflictul

0
Publicat:

Presupusul autor al crimei de la Slătioara, județul Olt, un bărbat de 70 ani, a dormit o noapte lângă cadavrul prietenului său de pahar pe care l-ar fi ucis în urma unui conflict. A doua zi a încercat să scape de cadavru, tăindu-i capul și un braț.

Crima s-a produs, spun Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, marți, 5 decembrie 2023.

Victima, un bărbat de 50 ani, a băut alături de prietenul său, după care cei doi s-au retras în imobilul dezafectat (fosta baie comunală) aflat în proprietatea Primăriei Slătioara, acolo unde de ceva vreme locuia presupusul criminal.

Între cei doi ar fi izbucnit aici un conflict, iar bărbatul de 70 ani, care a mai ispășit în trecut o pedeapsă cu închisoarea pentru tentativă de omor, l-a lovit pe prietenul său cu un topor.

Bărbatul a  murit în urma loviturilor, iar persoana bănuită de crimă  a petrecut noaptea alături de cadavru.

Anchetatorii au sigilat locul crimei FOTO: captura video
Anchetatorii au sigilat locul crimei FOTO: captura video

Conflictul între cei doi, le-a spus inculpatul procurorilor, ar fi pornit de la pretenția victimei de a folosi aceasta în continuare imobilul în care se aflau, drept locuință.

Simțindu-se amenințat cu evacuarea de către prietenul mai tânăr cu 20 de ani, bărbatul cu antecedente penale l-a luat la bătaie, lovindu-l cu toporul. A doua zi a dezbrăcat cadavrul și a încercat să-l secționeze, în încercarea de a șterge urmele crimei.

Crima s-a petrecut într-un imobil dezafectat aparținând primăriei FOTO: captura video
Crima s-a petrecut într-un imobil dezafectat aparținând primăriei FOTO: captura video

 Într-o locuinţă socială aparţinând primăriei localităţii, a fost găsit cadavrul unui bărbat decapitat, cu detaşarea braţului drept, prezentând multiple echimoze şi plăgi contuze la nivelul toracelui.  La o distanţă de 15 metri, într-o hazna, a fost găsit capul şi braţul cadavrului cu multiple urme de violenţă.

Cadavrul a fost identificat în persoana numitului S.M., în vârstă de 50 de ani, din comuna Slătioara, jud. Olt.

În urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit că în ziua de 5.12.2023, victima a consumat alcool cu numitul I.T. de 70 de ani, după care s-au deplasat la locuinţa acestuia din urmă, aparţinând primăriei, iar aici a izbucnit un conflict fizic între ei. I.T. a luat un topor cu care i-a aplicat victimei multiple lovituri la nivelul capului şi toracelui, provocând-i decesul.

Ulterior, autorul a încercat să se debaraseze de cadavru, sens în care i-a secţionat cu lama toporului capul la nivel cervical, precum şi braţul drept pe care le-a aruncat într-o hazna aflată în apropiere”, precizează procurorii, într-un comunicat de presă.

Bărbatul acuzat de crimă nu recunoaște că și-ar fi omorât prietenul, în schimb a recunoscut că a încercat să scape de cadavru. Ar fi încercat chiar să convingă o altă persoană, tot prieten de pahar, să-l ajute în demersul său, însă bărbatul căruia i-a solicitat sprijinul s-a speriat și a mers la vânzătoarele de la magazinul din apropiere, povestindu-le că în imobil este un cadavru decapitat. Una dintre persoanele avertizate a anunțat autoritățile.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite