Băiat de 12 ani, mușcat de un Amstaff. Câinele era lăsat liber de proprietar

0
Publicat:

Un băiat în vârstă de 12 ani din Gorj a fost mușcat de un câine din rasa Amstaff, care fusese lăsat liber de către stăpân. Proprietarul animalului este cercetat penal.

Câinele din rasa Amstaff l-a mușcat pe copil de picior Foto: Arhivă Adevărul
Câinele din rasa Amstaff l-a mușcat pe copil de picior Foto: Arhivă Adevărul

Incidentul a avut loc duminică, 28 mai 2023, în comuna Turburea, din județul Gorj. Câinele periculos nu avea lesă, nici botniță, fiind lăsat liber, pe stradă, de stăpânul său.

Polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Târgu Cărbunești s-au sesizat cu privire la faptul că un bărbat de 31 de ani, din comuna Turburea, în timp ce se afla pe strada Bobăii, din localitatea de domiciliu, și-a lăsat în libertate, câinele din rasa Amstaff, fără lesă și botniță, iar acesta a atacat un minor de 12 ani, din comuna Turburea“, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Gorj.

Copilul, mușcat de picior

Copilul a fost mușcat de picior de către câinele care face parte dintr-o rasă periculoasă. Victima a fost transportată la unitatea medicală din Târgu Cărbunești.

„Minorul a fost mușcat de câine de membrul superior stâng și a fost transportat de familie la Centrul de Permanență din localitatea de domiciliu, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate“, face precizări Poliția Gorj.

Stăpânul câinelui s-a ales cu dosar penal

Stăpânul animalului este cercetat penal pentru că l-a lăsat liber.

„În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorului temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane și vătămare corporală din culpă“, au precizat reprezentanții IPJ Gorj.

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite