Un român și-a târât câinele legat de remorcă. Trecătorii s-au pus în fața mașinii ca să-l oprească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cătălin Ionuț Mușea, din orașul prahovean Comarnic, a fost chemat în fața justiției, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, pentru comiterea infracțiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor, după ce trecătorii l-au surprins în timp ce își târa câinele legat de remorcă.

Bărbatul avea un câine legat de remorcă. Foto: Arhivă
Bărbatul avea un câine legat de remorcă. Foto: Arhivă

Întâmplarea s-a petrecut pe 5 mai 2022, pe strada Ghioșești. Trecătorii au văzut cum un ciobănesc Mioritic era legat de remorca mașinii, care se deplasa. De asemenea, câinele era rănit la gât și la picioare.

La început, locuitorii au fost de părere că bărbatul nu știa că avea un animal legat de remorcă și au încercat să-l avertizeze, însă conducătorul auto nu i-a băgat în seamă. Ulterior, o femeie s-a pus în fața mașinii ca să-l oprească. 

După mustrările trecătorilor, bărbatul ar fi spus că „este doar un câine”, adăugând că „așa îl car eu, probabil nu a ținut pasul”. În continuare, oamenii au hotărât să sesizeze poliția. 

După cele întâmplate, bărbatul s-a dat jos din mașină și a luat animalul și l-a pus în remorcă unde, conform oamenilor, mai era un câine într-o condiție asemănătoare. 

Fiind audiat, Cătălin Ionuț Mușea a afirmat că, în mod obișnuit, își transportă animalele în remorcă, iar în ziua în care a fost văzut de trecători, câinele ar fi căzut din remorcă. Însă, explicația acestuia nu a fost luată în considerare, fiindcă localnicii au făcut poze care indică faptul că lanțul era legat de cârligul din spatele remorcii. 

Acest aspect, coroborat cu declarațiile celorlalți martori oculari prezenți la fața locului, confirmă faptul că inculpatul a legat câinele de cârligul autoturismului cu intenția de a-l răni și schingiui”, se arată în actul de acuzare.

Bărbatul a fost chemat în fața instanței pe 2 martie 2023, după ce instanța a solicitat Parchetului să refacă cercetările. Încă nu a fost fixat primul termen al judecății. 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite