O tornadă i-a speriat pe locuitorii unui sat din Dâmboviţa: „E tornadă. Ia uite cu ce viteză vine” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O tornadă i-a speriat teribil pe sătenii din Gura Şuţii. FOTO: Facebook / S.R.
O tornadă i-a speriat teribil pe sătenii din Gura Şuţii. FOTO: Facebook / S.R.

Vremea continuă să ne dea bătăi de cap de săptămâni bune. Aproape că nu este zi în care să nu plouă, iar fenomenele meteo specifice altor zone de pe glob îşi fac apariţia şi la noi.

Aşa se face că, zilele trecute, un început de tornadă a băgat spaima în sătenii din Gura Şuţii, din Dâmboviţa. Mai multe persoane au observat fenomenul care i-a speriat, mai ales că venea deja pe un fundal meteo turbulent, cu ploi, vijelii şi grindină.

„E tornadă, uitaţi-vă cum se învârte norul. Ia uite cu ce viteză vine”, s-au panicat oamenii. Din fericire, tornada nu a crescut în intensitate şi nu a atins solul.  

Vijeliile, vârtejurile şi tornadele sunt fenomene care se formează de obicei în timpul verii, atunci când sunt temperaturi mai mari de 25 de grade Celsius şi o vreme instabilă. 

Judeţul Dâmboviţa este sub Atenţionare Cod Galben. Fenomenele vizate sunt ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată şi intensificări ale vântului.

Imaginile au fost postate pe reţelele sociale şi vin în contextul în care ţara noastră urmează să fie lovită de un ciclon.

Un ciclon periculos aduce vreme de coşmar în România. Deşi sunt anunţate maxime de 31 de grade, nu scăpăm de furtuni şi ploi torenţiale. Meteorologii anunţă precipitaţii puternice, descărcări electrice şi căderi de grindină.

Vă mai recomandăm şi: 

Prăpăd în zeci de gospodării. Apa a intrat în curţi şi beciuri. „Cu cine să te cerţi? Cu Dumnezeu?” VIDEO

FOTO VIDEO Ploaie cu grindină în Dâmboviţa. Drumurile s-au făcut albe, iar culturile au fost distruse: „Abia am venit cu maşina. Nu se vedea la 50 de metri”

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite