Tornadă de mici dimensiuni, surprinsă de localnicii din Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Captură video, Facebook Meteoplus
Foto: Captură video, Facebook Meteoplus

Localnicii din Corbu, judeţul Constanta au surprins duminică o tornadă de mici dimensiuni, însă a dispărut câteva minute mai târziu, scrie Antena3.

Meteorologii susţin că aceste fenomene sunt de aşteptat în contextul avertizărilor meteo din ultima vreme.

Conform sursei citate, localnici din Corbu au rămas uimiţi să  vadă sub ochii lor o tornada în formare, pe Marea Neagra. Vârtejul s-a apropiat din ce în ce mai mult de ţarm până când la un moment a dispărut. După tornada, a urmat furtuna.

„Pe aceste linii de instabilitate atmosferică se dezvoltă astfel de nori care determină, pe de o parte vânt intens care poate lua un aspect rotaţional şi, în consecinţă, poate determina coborârea norului, formarea aceea de pâlnie, care poate atinge şi solul dacă au ingrediente suficiente”, a explicat meteorologul Alina Şerban, pentru Antena3.

Acesta a anunţat ce schimbări meteorologice mai pot avea loc după un asemenea episod tornadic.

„Putem avea şi cantităţi importante de apă, averse torenţiale cum, de altfel s-a întâmplat pe zona Deltei, unde am avut o celulă care a determinat 40- 50 l /mp în decurs de o oră, acest lucru însemnând foarte mult este aproape echivalentul unei luni la momentul acesta. Pot determina şi căderi de grindină de mari dimensiuni şi vijelii dacă nu capătă aspect tornadic.”, a transmis meteorologul.

Judeţul Constanţa se află sub cod portocaliu de vreme rea până în această seară. De asemenea, în urma ploilor torenţiale mai multe străzi din Constanţa au fost inundate.

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite