Munţi de gunoaie pe câmpuri şi la marginea localităţilor din Dâmboviţa. Ce măsuri a luat Garda de Mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
gunoaie db

Comisarii Gărzii de Mediu Dâmboviţa au găsit munţi de gunoaie în urma unor controale ample în teren. Au fost verificate peste 15 foste amplasamente ale unor balastiere şi drumurile de acces către acestea din mai multe comune.

Inspectorii au găsit deşeuri aruncate pe câmpuri şi la marginea râurilor, adevărate focare de infecţie. În total au fost descoperite 15 depozite necotnrolate de gunoaie. 

„Vom analiza situaţiile pentru fiecare localitate în parte şi vom lua măsurile necesare. Sperăm ca toţi primarii să înţeleagă şi să gasim împreună soluţii pentru monitorizarea video a zonelor cu risc ridicat de abandonare a deşeurilor. De asemenea toate zonele identificate vor fi curăţate şi vor rămâne în supravegherea Primăriilor şi a Gărzii de Mediu. Rugăm cetăţenii să fie vigilenţi şi să sesizeze Primăriile şi Poliţia Locala pentru o intervenţie mult mai rapidă şi identificarea făptaşilor când observă astfe de situaţii”, a precizat Vlad Drugă, comisar şef al Gărzii de Mediu Dâmboviţa.

gunoaie db
gunoaie db

În urmă cu o săptămână, a mobilizare impresionantă de forţe a avut loc la la Mătăsaru, după ce romii au adunat munţi de gunoaie şi le-au dat foc la periferia comunei.  

90 de poliţişti, 50 de jandarmi şi mascaţi au luat cu asalt Păneştiul, un sat din comuna dâmboviţeană Mătăsaru, la solicitarea comisarilor Gărzii de Mediu, după ce inspectorii au primit informaţia că romii din zonă incendiază cauciucuri şi deşeuri din plastic pentru a recupera fierul vechi. Fumul negru şi înecăcios i-a scos din sărite pe localnicii din satele învecinate, care au apelat la autorităţi. 

Oamenii legii şi inspectorii Gărzii de Mediu au găsit mai multe cauciucuri arzând, dar şi munţi de gunoaie.

Potrivit IPJ Dâmboviţa, nu au fost înregistrate fapte de natură penală sau contravenţională, acţiunea având drept scop prevenirea incendierii şi a poluării mediului.

gunoaie db
gunoaie db
gunoaie db
gunoaie db
TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite