Electroaparataj Târgoviște își suspendă mare parte din activitate din cauza recesiunii economice din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Electroaparataj Târgoviște a anunțat că își suspendă mare parte din activitate, ca urmare a scăderii drastice a comezilor la export, acolo unde era trimisă 95% din producția fabricii.

FOTO Electroaparataj
Electroaparataj a fost înfiinţată în 1948 că producător de echipament de comutatie de joasă tensiune

Electroaparataj Târgoviște activează în domeniul producției de subansamble electrice din 1948. Conducerea societății afirmă, într-un comunicat de presă, că partenerii din Vest au mari probleme, din pricina recesiunii economice din Europa.

Suspendarea activității va dura o lună, din 1 februarie până în 28 februarie 2023, după care se va analiza, la acel moment, dacă se revine la muncă sau nu. Pe perioada suspendării, majoritatea contractelor de muncă ale angajaților vor fi suspendate, la rândul lor. Fabrica din Dâmbovița are 45 de angajați.

Măsurile sunt luate din cauza scăderii drastice a comenzilor si a volumului de muncă generate, în principal, de contextul economic european caracterizat de perspectivele unei recesiuni economice în țările din care provin principalii clienți ai Societății (Electroaparataj S.A. vinde aproximativ 95% din producție la export, principalii clienți fiind: ABB Electrification Sweden, ABB Franța și Promodern Franța), care se confruntă la rândul lor cu o lipsă de vânzări”, precizează conducerea societății.

Activitatea societății se va desfășura cu un număr redus de salariați.

Despre Electroaparataj

Electroaparataj a fost înfiinţată în 1948 ca producător de echipament de comutatie de joasă tensiune. Cu o gamă de produse dezvoltate de propriul departament de cercetare-proiectare, a devenit lider de piaţă până în anul 1990, când, la intrarea în ţară a competiţiei companiilor multinaţionale, şi-a redus o parte din fabricaţie.

Complet privatizată în anul 1997, Electroaparataj şi-a dezvoltat capacităţile şi tehnologiile de producţie aferente aparatajului de joasă tensiune şi serviciilor respective. În acest fel, a început colaborarea de tip OEM.

Fondul de investiţii Broadhurst Investments, acţionarul majoritar al Electroaparataj Târgovişte (simbol bursier - ELJ), companie listată la BVB, a fost la un pas de a dizolva societatea, în 2019. 

Cine controlează Electroaparataj

Broadhurst Investment LTD este un fond de investiţii din România, administrat de fondul de investiţii New Century Holdings (NCH).

În anul 2006, Broadhurst deţinea companiile Romarta, Winmarkt, Valmetex, pachete majoritare de acţiuni la Electroaparataj, Elpreco şi Vel Pitar, precum şi pachete minoritare din Unirea Shopping Center, Cocor Bucureşti, Antibiotice SA, Asirom, Oţelinox din Târgovişte, Turbomecanica, Rafinăria Astra Română Ploieşti şi altele.

New Century Holdings (NCH) este un grup american de investiţii cu activităţi în ţări din Europa Centrală şi de Est.

New Century Holdings se află pe piaţa românească din anul 1994, iar în prezent administrează participaţii majoritare şi minoritare la peste 300 de companii româneşti din diverse sectoare de activitate. Grupul se implică în dezvoltarea mai multor domenii importante ale economiei româneşti: industria electrotehnică, a materialelor de construcţii, de morărit şi panificaţie, servicii financiar-bancare, Internet/IT, servicii financiare de capital şi proprietăţi imobiliare.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite