Controale privind câinii din Dâmbovița. Ce greșeli au comis proprietarii de câini

0
Publicat:

În urma tragediei din București, în care o femeie a fost ucisă de câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii, polițiștii din Dâmbovița au făcut controale privind modul în care proprietarii au grijă de animale.

FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Poliţiştii de la Biroul pentru Protecţia Animalelor Dâmbovița au dat şapte amenzi, în valoare de 20.500 de lei, în urma unei acţiuni de verificare a modului în care se respectă legislaţia privitoare la câinii agresivi şi cei fără stăpân. Controale au fost făcute în Târgovişte, Titu, Zidurile şi Brăneşti.

Câinii de luptă şi de atac, asimilaţi prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog şi metişii lor, precum și câinii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso şi metişii lor - care sunt considerați cei mai agresivi câini.

În Dâmbovița sunt înregistrați aproape 600 de astfel de exemplare.

Poliţiştii au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 20.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi, O.U.G. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân şi prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”, anunţă IPJ Dâmboviţa.

Oamenii legii l-au amendat pe un bărbat de 41 de ani, din localitatea Zidurile, proprietarul unor câini periculoşi, pentru că nu şi-a îndeplinit obligaţia de a microcipa animalele şi de a le înregistra la Asociaţia Chinologică Română. De asemenea, acesta nu a respectat obligaţiile referitoare la interdicţia de reproducere a animalelor din categoria câinilor periculoşi neînregistraţi.

Alte două sancţiuni contravenţionale au fost aplicate unei femei în vârstă de 48 de ani, pentru că nu a microcipat şi nu a sterilizat câinii pe care îi avea şi pentru că a lăsat în libertate ori fără supraveghere animale care pot prezenta pericol.

Târgovişte


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri