Cazul TBC de la Grădiniţa Bucşani: "Ancheta epidemiologică este în derulare"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DSP Dâmboviţa a anunţat că ancheta epidemiologică înc azul copiilor îmbolnăviţi de TBC, boală transmisă, se pare, de către o educatoare în vârstă de 30 de ani, este în derulare. De asemenea, înainte de începerea şcolii, unitatea a fost dezinfecatată.

"În data de 27 decembrie 2017, la D.S.P. Dâmboviţa a fost comunicat cazul de tuberculoză şi a fost demarată anchetă epidemiologică preliminară cu sprijinul medicului de familie, care este şi medicul colectivităţii şcolare.  Cadrele didactice şi copiii care frecventează grupa doamnei educatoare, au fost îndrumaţi către Dispensarul TBC din Târgovişte pentru investigaţii. În data de 5 ianuarie 2018 au fost testate IDR la tuberculină 5 cadre didactice şi 19 preşcolari, din care 3 copii au prezentat o zonă de induraţie de peste 10 mm, fiind îndrumţi către Secţia pediatrie a Spitalului “Marius Nasta “din Bucureşti, în vederea efectuării unor examene medicale suplimentare. În data de 9 ianuarie 2018 s-au efectuat operaţiuni de dezinfecţie în unitatea de învaţământ. Ancheta epidemiologică este în derulare, efectuându-se în continuare supravegherea contacţilor şi testarea cutanată a acestora", se arată într-un comunicat al DSP Dâmboviţa.

image

CITEŞTE ŞI:

Educatoare cercetată penal după ce ar fi îmbolnăvit cu tuberculoză mai mulţi copii. Directoare: „A fost la cabinetul TBC şi ne-a anunţat că are acest diagnostic“

Cazul TBC de la Grădiniţa Bucşani. ISJ Dâmboviţa: "toţi cei 25 de  preşcolari de la grupa la care preda educatoare au fost investigaţi de către medic şi testaţi"

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite