Au început, din nou, să iasă urșii din păduri. Alertă într-o localitate din Dâmbovița

0
Publicat:

Localnicii din orașul dâmbovițean Fieni au fost avertizați prin mesaj Ro-Alert, cu privire la prezenţa unei ursoaice cu doi pui. Jandarmii și un echipaj SMURD din cadrul Gărzii de Intervenţie Fieni s-a deplasat în zonă.

Mesaj Ro-Alert. FOTO Arhivă
Mesaj Ro-Alert. FOTO Arhivă

Prezenţa unei ursoaice cu doi pui a fost semnalată marţi seara în oraşul dâmboviţean Fieni, populaţia din zonă fiind avertizată printr-un mesaj RO-ALERT, informează ISU Dâmboviţa.

Prezenţă animal sălbatic în oraşul Fieni, strada Runcului. A fost transmis mesaj RO-ALERT. Sunt desfăşurate activităţi în comun cu reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa”, precizează ISU Dâmboviţa.

De asemenea, un echipaj SMURD din cadrul Gărzii de Intervenţie Fieni s-a deplasat în zonă.

Alertă de urs în „patria legumelor” din Dâmbovița. Fiara a distrus o stupină

La sfârșitul lunii august a fost semnalată prezența unui urs în zona Băleni, din Dâmbovița. Autoritățile spun că un urs a atacat o stupină în comuna Băleni, unde a distrus patru stupi.

Direcția Silvică Dâmbovița precizează că ursul a fost zărit în raza fondului de vânătoare Nr.27 Neagra. Ocolul Silvic Bucșani, prin personalul silvic de specialitate, a luat măsuri de prevenire, patrulare și îndepărtare a exemplarului de urs.

Ursul a fost observat ultima dată într-o pădure din Gheboaia, motiv pentru care personalul silvic de teren monitorizează zona. Având în vedere faptul că arealul său nu se află în zona de câmpie, specialiștii sunt de părere că exemplarul a pătruns accidental în fondul de vânătoare sau se află în tranzit.

Pădurarii au înștiițat primăriile Băleni, Dărmănești, IL Caragiale, Dobra, Vlădeni, Finta, Cornești și Bucșani pentru a lua toate măsurile ca populația să fie protejată.

În urmă cu doi ani, autorităţile din Dâmboviţa au constatat, în premieră, risc de apariţie a urşilor în trei localităţi şi dispun măsuri de prevenire a unor incidente grave. Este vorba de Gura Ocniţei, Moţăieni şi Pucheni.

Autorităţile dâmboviţene au constatat că există risc mediu de apariţie a urşilor în două comune ale judeţului şi risc mare ca animalele să intre în zonele locuite de oameni într-o comună, în acest context fiind dispuse măsuri de prevenire a unor agresiuni, inclusiv dislocarea de patrule de poliţie şi jandarmi în zonele cu potenţial pericol.

Astfel, au fost dispuse măsuri de prevenire, prin „folosirea semnalelor acustice şi luminoase pentru îndepărtarea ursului din zonele locuite sau utilizate de către populaţie, măsuri de prevenire, prin trimiterea de echipaje de poliţişti şi jandarmi în zonele unde a fost semnalată prezenţa ursului şi există pericolul unei posibile agresiuni, precum şi măsuri de informare a localnicilor cu privire la existenţa unui potenţial pericol determinat de prezenţa ursului, modul în care aceştia să se comporte în astfel de situaţii.

TârgoviştePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite