Primul atac al unui urs, în Dâmbovița. Fiara a băgat spaima în sătenii din Malu cu Flori

0
Publicat:

Este alertă în comuna dâmbovițeană Malu cu Flori, acolo un urs a coborât din munți în căutare de hrană. Ursul a sfâșiat un berbec de 120 de kilograme și două oi.

Ursul a făcut trei victime printre animalele domestice. FOTO Arhivă
Ursul a făcut trei victime printre animalele domestice. FOTO Arhivă

Atacul a fost dat în urmă cu două zile, în satul Micloșanii Mari, într-o gospodărie a unor bătrâni. Ursul a sfâșiat un berc și două oi, fără ca proprietarul să îl poată alunga. Prezența urșilor în Dâmbovița a alertat și autoritățile care încearcă să evite o tragedie.

„Având în vedere faptul că o gospodărie din satul Micloșanii Mari a fost atacată de un urs de dimensiuni mari, omorându-i un berbec și două oi carabași, vă rugăm să luați măsuri pentru a preîntâmpina evenimente neplăcute”, a transmis primarul comunei, Ion Constantin.

Sătenii spun că ursul este destul de mare, așa că autoritățile locale deja au alertat instituțiile județene.

Berbecul pe care l-a omorât avea în jur de 120 de kilograme.

În cursul zilei de joi, 15 septembrie, în comuna Malu cu Flori vor ajunge reprezentanți ai Direcției Agricole Dâmbovița, ai Gărzii de Mediu și cei ai Gărzii Forestiere pentru a analiza situatia și a se dispune măsurile care se impun.

În astfel de situații, cetățenii sunt sfătuiți să nu încerce să intervină, ci să sune la 112.

De asemenea, autoritățile recomandă ca animalele din gospodării să fie asigurate înainte de lăsarea întunericului, iar resturile menajere să nu fie depozitate necorespunzător.

Turist atacat de urs

În țară a mai fost semnalată prezența urșilor foarte aproape de casele oamenilor în Ploiești sau Alba Iulia, acolo unde un exemplar adult a sfâșiat două vaci.

Cel mai recent caz de atac al unui urs asupra oamenilor s-a petrecut vara ce tocmai a trecut, pe Transfăgărășan. Un tânăr s-a apropiat la mai puțin de doi metri de un urs pentru a realiza câteva fotografii, dar a fost atacat de sălbăticiune.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite