Alertă în Finta. Pădurarii sunt ochii pe un urs ieşit în căutare hrană: „personalul silvic de teren a primit sarcina de a monitoriza cu atenţie zona”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
urshd

Pădurarii din Finta sunt cu ochii în patru, după ce pe raza localităţii a fost semnalată prezenţa unui urs. Direcţia Silvică Dâmboviţa a transmis şi o atenţionare pentru locuitorii din zonă.

Pentru prevenirea unor eventuale accidente, reprezentanţii Ocolului Silvic Bucşani au înaintat adrese către primăriile din Bucşani, Finta, Corneşti, I.L. Caragiale, Vlădeni, Dobra  şi Dărmăneşti, prin care atenţionează despre prezenţa animalului.

„În urma observaţiilor efectuate de către personalul nostru de specialitate, s-a constatat că în raza fondului de vânătoare nr. 28 Finta şi-a făcut apariţia un exemplar din specia urs. Ursul a fost observat în cadrul trupului de pădure Gheboaia, motiv pentru care, personalul silvic de teren a primit sarcina de a monitoriza cu atenţie zona şi de a raporta orice mişcare a animalului. Având în vedere că arealul său nu se află în zonă de câmpie, considerăm că exemplarul de urs a pătruns accidental în fondul de vânătoare sau se afla în tranzit. Pentru prevenirea acestor situaţii nedorite, respectiv a unor eventuale accidente, vă rugăm a informa cetăţenii cu privire la existenţa ursului în pădure în această perioadă”, se arată în comunicatul Direcţiei Silvice.

Personalul de specialitate va încerca localizarea acestuia şi apoi relocarea în arealul natural.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite