VIDEO Curcan umplut, reţeta recomandată de masterchef-ul Nicuşor Coroamă pentru masa de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curcan umplut, servit cu dovlecel şi vinete pané sau cu mămăligă şi mujdei, este reţeta recomandată de finalistul ultimei ediţii Masterchef, suceveanul Nicşor Coroamă, pentru masa de Revelion.

Nicuşor Coroamă, finalistul ediţiei a III-a a emisiunii-concurs Masterchef România, ne recomandă o reţetă de curcan pentru masa de Revelion. Împreună cu soţia, Nicuşor a petrecut de Crăciun la o pensiune din Putna. Aici, Nicuşor a gătit un curcan umplut, reţetă pe care a împărtăşit-o şi cu cititorii Adevărul.

Pentru reţetă avem nevoie de un curcan de aproximativ cinci kilograme, un kilogram de ficat de curcan sau pui, 300 de grame de carne tocată, cinci cepe, ulei, unt, condimente.

Curcanul se curăţă, sunt scoase toate organele şi se condimentează pe interior şi exterior. Pe interior, se freacă cu sare grunjoasă.

Pentru un curcan de cinci kilograme, umplutura se prepară dintr-un kilogram de ficat, 300 de grame de carne tocată, cinci cepe untuite cu ulei sau unt şi condimente. Ingredientele sunt amestecate până se formează o pastă cu care se umple curcanul.

Curcanul este apoi cusut cu aţă de bucătărie, după care se fierbe la foc mic timp de aproximativ o oră. Se lasă apoi la uscat, după care se bagă la un cuptor cu convector. Curcanul se lasă la cuptor timp de 90 de minute la 180 de grade Celsius. Din când în când, curcanul se unge cu un sos de soia şi miere.

Curcanul umplut poate fi servit cu vinete, conopidă şi dovlecel pané, sau cu mămăligă şi mujdei de usturoi.

Nicuşor a ţinut să spună şi că, în ciuda zvonurilor, se înţelege foarte bine cu soţia lui Georgeta.

Alte ştiri din Suceava:

„Colindul cu Vasilică”, "Nunta urâţilor" şi "Malanca", obiceiuri specifice Bucovinei

Autoşenilată pentru intervenţii în zone greu accesibile, în dotarea ISU Suceava

Jumătate dintre angajaţii Maternităţii Rădăuţi, purtători de stafilococ auriu. Microbul a îmbolnăvit 18 bebeluşi şi o mamă

FOTO VIDEO Sute de mascaţi au defilat pe străzile Sucevei

Directorul ziarului „Crai Nou”, condamnat la închisoare pentru trafic de influenţă în dosarul hoţiilor de la Primăria Suceava

ÎPS Pimen, în pastorala de Crăciun: "Astăzi sunt oameni care socotesc păcatul ca un fapt normal"

Posibilă tentativă de fraudă în CJ Suceava. USL Suceava, majoritate pentru creşterea taxelor cu un consilier absent, trecut pe lista prezenţilor

Penibil! CSM Suceava nu are bani să-şi premieze campionii

FOTO VIDEO Comoara din Cajvana. O femeie a strâns un tezaur mai bogat şi mai valoros decât al unui muzeu etnografic

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite