Alimente naturale perfecte pentru protejarea ficatului. De sunt considerate nucile esenţiale în lupta cu toxinele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De starea de sănătate a ficatului depinde sănătatea întregului organism. Tocmai de aceea el trebuie protejat, iar cea mai bună metodă o reprezintă alimentele naturiste.

Ficatul are rolul de a filtra toxinele din organism, nu doar pe cele rezultate în urma digestiei, ci şi pe cele intrate în organism prin piele sau prin procesele respiratorii. Având un rol atât de important pentru organism, ficatul trebuie protejat cu mare atenţie. Natura vine să ne ajute în acest sens, cu o paletă largă de alimente beneficie ficatului. 

Secretul din mere şi citrice 

Specialiştii în medicină naturistă susţin că unul dintre alimentele care ajută la protejarea ficatului este mărul. Toate acestea datorită conţinutului ridicat de pectină pe care acest fruct îl conţine. „Pectina din măr ajută ficatul să lupte împotriva toxinelor rezultate în urma procesului de digestie”, precizează Carmen Ana, asistent într-o farmacie naturistă din Slobozia. 

De asemenea,  şi citricele ajută la întreţinerea stării de sănătate a ficatului. Antioxidanţii din portocale, grapefruit sau lămâie distrug practic toxinele acumulate în ficat. „Recomandat este sucul de grapefruit consumat dimineaţa, pe stomacul gol. Pe lângă starea de energie pe care o oferă, acest suc protejează şi ficatul”, mai spune asistenta Carmen Ana. 

Puterea ascunsă din varză  sau nuci

Eficient în lupta cu bacteriile, usturoiul se dovedeşte a fi oportun şi pentru distrugerea toxinelor pe care ficatul le acumulează. De asemenea, varza joacă la rândul său un rol important în dietele hepatoprotectoare. Specialiştii susţin faptul că în varză se găsesc substanţe importante care activează enzimele pe care ficatul le foloseşte în procesul de detoxifiere. „Este ideal să consumăm varză în toate formele, fără a fi însă preparată cu afumătură pentru că solicită foarte mult ficatul”, recomandă Carmen Ana. 

Uleiurile din nuci ajută la rândul lor ficatul să funcţioneze în mod corespunzător. Cei mai importanţi sunt acizii graşi Omega 3, care au rolul de a elimina conţinutul de amoniac din ficat, element chimic responsabil pentru producerea multor boli ale ficatului. De asemenea, nucile ajută şi la oxigenarea acestui organ. Iar un ficat oxigenat, înseamnă un ficat funcţional, sunt de părere specialiştii. 

Citiţi şi:

Ce este, de fapt, insolaţia. Cele mai simple metode de prim-ajutor pentru pacienţii grav afectaţi de razele soarelui

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite