VIDEO  Inedit la Slatina: Bursa Locurilor de Muncă, desfăşurată într-un cort

0
0
În premieră, Bursa pentru Şomeri de la Slatina a avut loc ”la cort”   (FOTO: Mugurel Manea)
În premieră, Bursa pentru Şomeri de la Slatina a avut loc ”la cort”   (FOTO: Mugurel Manea)

Pentru prima dată de când la Slatina se desfăşoară burse ale locurilor de muncă, această manifestare a avut loc, vineri – 25 septembrie, în aer liber, mai exact – în incinta unui cort de dimensiuni mari amplasat lângă stadionul municipal ”1 Mai”. Inedita idee a fost luată ca urmare a faptului că, tot pentru prima dată, târgul de joburi menţionat a fost planificat de doi organizatori.

Mai precis, organizatori ai Bursei Locurilor de Muncă de la Slatina de vineri – 25 septembrie, au fost Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt şi Centrul de Informare Europeană ”Europe Direct Slatina” din cadrul Centrului de Consultanţă şi Management al Proiectelor ”Europroject” Slatina. Drept urmare, un cort cu suprafaţa de aproape 1.000 mp a fost amplasat pe platoul de lângă stadionul municipal din localitate şi, la orele 09.30, accesul persoanelor interesate de eveniment au putut intra în contact direct cu angajatorii sau reprezentanţii lor prezenţi la târgul de joburi .

Temerile organizatorilor ca mutarea Târgului de Joburi din centrul oraşului, unde s-a desfăşurat până acum, la marginea acestuia, să fie o piedică în atragerea de ”vizitatori” au fost spulberate, aproximativ 700 de persoane fiind prezente pe parcursul derulării evenimentului. Persoanele interesate de Bursă au venit „în valuri” pe jos sau cu taxiul, dornice să îşi încerce norocul în căutarea unei slujbe sau, de ce nu?, găsirea unui job mai bun decât cel actual. Iar oferta firmelor prezente a fost pentru toate ”gusturile”. Locurile de muncă vacante s-au adresat atat persoanelor cu studii medii cat si celor cu studii superioare si au fost din domenii variate: industria textilă, confecţii metalice, vânzări auto, comerţ, domeniul hotelier, construcţii, gestiune, turism, domeniul veterinar,  asigurări, resurse umane, domeniul IT. 

”Bursa Locurilor de Muncă derulată azi (vineri - 25 septembrie) unde noi, Centrul de Informare Europeană <Europe Direct Slatina>, suntem co-organizatori alături de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, are loc în cadrul Proiectului CORE – Corelarea competenţelor şi abilităţilor capitalului uman şi potenţialului local de ocupare în regiunile S-V Oltenia şi N-V, proiect derulat în colaborare cu Asociaţia Patronilor şi Meseriaşilor din Cluj şi cu Primăria Slatina. Evenimentul se desfăşoară într-un cort de 1.000 mp unde se află 90 de firme din toată regiunea de Sud-Vest Oltenia interesate să angajeze şomeri. Din datele noastre sunt disponibile în cadrul acestei acţiuni aproape 1.000 de locuri de muncă vacante”, a declarat Geanina Birin, coordonator al Centrului de Informare Europeană „Europe Direct” Slatina.

Şi reprezentanţii AJOFM Olt s-au arătat mulţumiţi de derularea în premieră a unui târg de slujbe în colaborare cu altcineva: ”Bursa Locurilor de Muncă de azi o derulăm pentru prima dată în colaborare cu un alt <asociat>, Centrul Europroject Slatina.AJOFM Olt.

bursa 2015 slatina

Persoanele care au participat la Bursa Locurilor de Muncă de la Slatina s-au arătat mulţumite de inedita idee ca acţiunea să aibă loc în incinta unui cort, fie şi la marginea urbei. Chiar şi tinerii absolvenţi de liceu nu au regretat că ”au vizitat” Bursa: ”Eu acum am terminat la <Alexe Marin> (Colegiu Tehnic în Slatina, n.r.) şi nu am venit cu speranţe prea mari, dar mi-am lăsat datele de contact la câteva firme şi sper să mă angajez; a rămas că mă sună săptămâna viitoare pentru un interviu, să vedem ce va fi”, a spus un tânăr absolvent de liceu din Slatina.

La finalul Bursei Şomerilor s-a tras linie şi s-a făcut inventarul rezultatelor: au fost selectate pentru interviu 383 de persoane dintre cele peste 600 de persoane participante la eveniment. Oferta de muncă a cuprins posturi disponibile  pentru muncitori calificaţi şi necalificaţi, contabili, formatori, şoferi, frizeri, ingineri şi chimişti, brutari, bucătari, electricieni şi redactori de presă.

Vă mai recomandăm pe acelaşi subiect:

FOTO+VIDEO  EuroProject Slatina şi-a premiat cei mai activi voluntari

VIDEO  Bursa generală a locurilor de muncă de la Slatina, primul târg de joburi al anului 

FOTO  La Slatina, târg de joburi sărac în locuri de muncă 

Slatina


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri