Un ciclist participant la prima ediție a „Slatina Forest Race” a fost rănit grav. Bărbatul a ajuns la spital UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat în vârstă de 66 ani, participant la prima ediție a competiției de ciclism Slatina Forest Race desfășurată la Slatina, în județul Olt, a fost rănit grav pe traseu. Polițiștii anchetează cazul.

Trei persoane au fost rănite ușor și un ciclist de 66 ani a suferit un traumatism FOTO: martor
Trei persoane au fost rănite ușor și un ciclist de 66 ani a suferit un traumatism FOTO: martor

UPDATE: IPJ Olt a confirmat că a deschis un dosar de cercetare penală în cazul accidentului petrecut în timpul cursei de ciclism de la Pădurea Strehareți.

„La data de 21 mai a.c., în jurul orei 12:00, polițiștii Poliției Municipiului Slatina au fost sesizați cu privire la faptul că un biciclist ar fi căzut în parcul Strehareți și a necesitat îngrijiri medicale. La fața locului, s-au deplasat polițiștii Biroului Rutier Slatina.

Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că un biciclist, în vârstă de 65 de ani, din municipiul Slatina, în timp ce se deplasa prin parcul Strehareți, în calitate de participant la evenimentul sportiv "SLATINA FOREST RACE", ar fi acroșat un pieton, respectiv o femeie, în vârstă de 63 de ani, din aceeași localitate.

În urma evenimentului, biciclistul s-a dezechilibrat și a căzut, necesitând îngrijiri medicale.

Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, au comunicat polițiștii.

Știrea inițială

Primăria Municipiului Slatina a organizat în pădurea Strehareți, situată la periferia municipiului, o competiție de ciclism, care a avut loc duminică, 21 mai 2023. La prima ediție s-au aliniat la start 120 competitori, concurându-se pe categorii de vârstă. Competiția a fost  destinată doar adulților.

Organizatorii au vorbit, chiar înainte de a se da startul, despre cât de mult își doresc să fie un succes și să se termine fără incidente. S-a întâmplat, însă, ca patru participanți să se rănească, trei dintre aceștia ușor, însă al patrulea a suferit răni serioase.

Conform anumitor informații, bărbatul de 66 ani, care a căzut de pe bicicletă, izbindu-se cu capul de asfalt, terminase prima jumătate a cursei, când de pe margine o femeie a intrat pe traseu, dorind să-i fotografieze pe cicliști, iar bărbatul nu a mai putut evita impactul. Echipa de prim ajutor a ambulanței private care asigura asistența medicală pentru acest eveniment a intervenit imediat, în ajutor fiind chemat și cun echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Olt. Bărbatul rănit, diagnosticat în momentul preluării cu traumatism cranio-cerebral acut deschis, a fost transportat la spital.

Bărbatul a căzut de pe bicicletă și s-a lovit de asfalt FOTO: martor
Bărbatul a căzut de pe bicicletă și s-a lovit de asfalt FOTO: martor

Pe de altă parte, femeia din vina căreia s-ar fi produs incidentul a fost identificată și va fi audiată de către polițiști.

Alți trei participanți la cursă (femeile au concurat pe 3 km, bărbații pe 6 km) au fost răniți ușor. 

La categoria 24-40 ani, la feminin, premiul I a revenit unei proaspete mămici din Slatina, care a mărturisit că nu s-a mai antrenat din momentul în care a aflat că este însărcinată. Fetița acesteia, în vârstă de șase luni, a așteptat-o pe mămică în brațale bunicii sale. La aceeași categorie de vârstă, dar la masculin, premiul a revenit unui militar de carieră, în vârstă de 39 ani, din Craiova. 

Pădurea Strehareți, o zonă verde de care slătinenii nu s-au putut bucura pe deplin ani în șir, a beneficiat în toamna anului trecut de câteva lucrări de amenajare, fiind refăcut drumul asfaltat, marcate piste pentru bicicliști, construită o zonă pentru grătar și realizat un parc de joacă pentru copii. 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite