A cincea moarte în Olt, din aceeaşi cauză, în trei zile. Greşeala care i-a adus unui bărbat de 41 ani sfârşitul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Instalaţiile pe gaz au adus sfârşitul a cinci persoane în doar câteva zile, în judeţul Olt FOTO: arhiva
Instalaţiile pe gaz au adus sfârşitul a cinci persoane în doar câteva zile, în judeţul Olt FOTO: arhiva

Un bărbat în vârstă de 41 ani a fost găsit decedat în locuinţă, descoperirea făcând-o chiar soţia sa. Este a cincea moarte din aceeaşi cauză înregistrată în judeţul Olt, în ultimele zile.

Un bărbat în vârstă de 41 ani, din Vultureşti, a fost găsit decedat în locuinţa sa, soţia bărbatului fiind cea care a făcut descoperirea şi a anunţat prin 112. Bărbatul a decedat în baia locuinţei, poliţiştii găsind la faţa locului un boiler instant pe gaz deconectat de la coşul de evacuare a noxelor. Bărbatul renunţase la coş din cauza vântului care stingea flacăra instalaţiei.

„La data de 09 decembrie 2020, o femeie, de 50 ani, din comuna Vultureşti, judeţul Olt, a
sesizat faptul că, soţul său, în vârstă de 41 de ani, a decedat în timp ce făcea baia locuinţei. Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt s-au deplasat de îndată la locul producerii evenimentului. În urma primelor cercetări, poliţiştii au observat faptul că în baie era instalat un boiler instant pe gaz, care prezenta un burlande evacuare a gazelor improvizat şi care era deconectat de la orificiul de evacuare al boilerului.

Burlanul ar fi fost deconectat de către bărbat, întrucât flacăra boilerului era stinsă de vântul puternic. Cu ocazia examinării cadavrului, nu au fost constatate urme vizibile de violenţă. Trupul neînsufleţit a fost transportat la morgă în vederea efectuării necropsiei. Nu există suspiciuni de omor cu privire la decesul persoanei“, a comunicat purtătorul ed cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Evenimentul nefericit vine la doar o zi de la comunicarea unui alt caz. În comuna Baldovineşti din judeţul Olt patru persoane au decedat intoxicate cu monoxid de carbon, după cum arată primele rezultate ale necropsiei, tot din cauza unui boiler instant pe gaz. Este vorba de un băiat de 13 ani, un bărbat şi o femeie de 52 ani, soţ şi soţie, şi o femeie de 78 ani, mama femeii de 52 ani.

Pompierii vin în acest context cu o serie de recomandări pentru populaţie, astfel încât să fie evitate tragedii asemănătoare.

- sistemele de încălzire vor fi verificate, cu personal specializat, periodic, una dintre verificări efectuându-se obligatoriu înainte de începerea sezonului rece; 

- nu se vor folosi instalaţii sau sisteme de încălzire cu defecţiuni sau improvizaţii; 

- nu se vor introduce în sobe lemne cu lungimea mai mare decât focarul;

- nu se vor utiliza aparate electrice improvizate sau conductori electrici deterioraţi sau neizolaţi corespunzător; 

- sobele cu acumulare de căldură nu se vor suprasolicita, mijloacele de încălzire nu vor fi lăsate nesupravegheate sau în grija copiilor; 

- nu se vor depozita materiale combustibile (lemne, carburanţi, hârtie) în podurile locuinţelor; 

- nu se vor utiliza coşuri de evacuare a fumului deteriorate sau neprotejate termic faţă de materialele combustibile din construcţia locuinţelor;

- sobele şi coşurile de fum nu se vor construi în jurul grinzilor sau altor elemente de construcţie care pot lua foc.  

Pentru mijloacele de încălzit locale sau centrale care folosesc combustibil gazos, recomandăm următoarele: 

- montarea centralelor se va efectua numai de către personal autorizat;

- verificarea etanşeităţii conductelor de alimentare cu combustibil gazos;

- folosirea regulatoarelor de presiune în perfectă stare de funcţionare;

- suspendarea utilizării centralelor termice la apariţia avariilor sau a oricăror altor defecţiuni şi solicitarea intervenţiei persoanelor autorizate pentru înlăturarea deficienţelor apărute.

Atenţie la prezenţa monoxidului de carbon produs de arderea incompletă sau de coşurile de fum neîntreţinute corespunzător! Monoxidul de carbon este un gaz inodor (fără miros) şi de aceea nu poate fi sesizat, iar inhalarea lui poate să ucidă!

Vă recomandăm şi: 

Tragedia din Olt. Adolescentul care a murit alături de cei care l-au crescut a fost abandonat de mamă la naştere

Soartă cumplită pentru doi copii. Au rămas singuri pe lume şi fără casă după un incendiu devastator

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite