Târgurile de Crăciun de la Slatina și Caracal se deschid de 1 Decembrie. Ce surprize sunt pregătite de Ziua Națională

0
Publicat:

Soldați americani, francezi și portughezi vor defila la Caracal, de Ziua Națională a României, în vreme ce la Slatina vor fi expuse elemente de tehnică militară. Târgurile de Crăciun din Slatina și Caracal se deschid mâine, 1 decembrie 2022.

Patinoarul de Caracal va putea fi folosit și pe perioada verii FOTO: Primăria Municipiului Caracal
Patinoarul de Caracal va putea fi folosit și pe perioada verii FOTO: Primăria Municipiului Caracal

Manifestările de Ziua Națională a României sunt mai ample în acest an, primul fără restricții după perioada pandemică. În afara ceremonialelor militare și religioase care se organizează în fiecare an, la Slatina vor fi prezentate și elemente de tehnică militară.

La Caracal, în schimb, parada militară ar putea fi atracția evenimentului organizat, începând cu ora 10,00, la Monumentul Eroilor, militarilor români alăturându-li-se militari americani din baza Deveselu și militari portughezi și macedoneni cantonați în Garnizoana Caracal.

La Caracal, după rostirea discursurilor și depunerea coroanelor și jerbelor de flori, va urma și un moment folcloric susținut de artiștii Ansamblului Folcloric Romanați. Pe platoul din fața Primăriei Caracal, unde va fi montată o scenă, vor evolua pe parcursul zilei elevii talentați din Caracal.

Și slătinenii se vor putea bucura, în acest an, de patinoar FOTO: Theodora Trușcă
Și slătinenii se vor putea bucura, în acest an, de patinoar FOTO: Theodora Trușcă

La Slatina, unde manifestările de 1 Decembrie se vor derula, ca în fiecare an, pe platoul din fața statuii domnitorului A.I. Cuza, organizatorii se așteaptă ca punctul de atracție să fie atelierele de prezentare a tehnicii militare. Vor fi aduse și prezentate: TAB PIRANHA V;  TAB PIRANHA III;  instalația de lansare SPIKE; armament de infanterie, autospecială de stingere a incendiilor, laborator de educație rutieră; autolaborator criminalistic.

Tot după ani de pauză, slătinenii vor primi și tradiționala fasole. Municipalitatea pregătește 2.000 porții de fasole cu cârnați, împărțind slătinenilor, tot gratuit, vin fiert și ceai.

„Plăieșii” concertează la Slatina și Caracal

Tot de Ziua Națională a României se deschid și târgurile de Crăciun organizate de administrațiile celor două municipii. La Caracal s-a instalat și un patinoar ecologic, acesta urmând să fie deschis până după Revelion, iar pe ultima sută de metri s-a adus un patinoar și în municipiul Slatina, în Parcul Tineretului, urmând ca acesta să fie deschis, tot mâine, 1 decembrie 2022, odată cu târgul de Crăciun.

În cele două municipii vor avea loc și concerte la deschiderea târgurilor de Crăciun, cap de afiș fiind Ansamblul „Plăieșii”.

De Ziua Națională sunt organizate diverse evenimente și în alte localități ale județului, chiar rurale. Primăria Dobrun organizează o petrecere cu vin fiert și muzică la căminul cultural, în vreme ce la Optași se va derula de asemenea o paradă, după succesul nesperat al celei de anul trecut.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite