Cum va fi vremea de Ziua Națională a României. De când se încălzește, ce se anunță în weekend

0
Publicat:

Vreme de iarnă se anunță de 1 Decembrie, când în toată țara au loc manifestări dedicate Zilei Naționale a României. Precipitații slabe se vor semnala inclusiv în București. În weekend, vremea începe să se încălzească.

Vreme rea până la sfârșitul săptămânii FOTO pixabay
Vreme rea până la sfârșitul săptămânii FOTO pixabay

Vreme rece se anunță de 1 Decembrie, când în toată țara au loc manifestări dedicate Zilei Naționale a României. Precipitații slabe se vor semnala inclusiv în București. De la sfârșitul săptămânii vremea începe să se încălzească.

Meteorologul Meda Andrei a vorbit la Realitatea PLUS despre cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie:

" Într-adevăr, o vreme puțin mai răcoroasă dar pe parcursul zilei temperaturile vor mai crește, cu temperaturi cuprinse între 1-2 grade Celesius în Moldova în timp ce pe litoral se vor situa în jurul a 12 grade Celsius. O temperatură normală pentru această dată.

În următoarele zile aș putea spune că nu se schimbă foarte mult vremea, miercuri va fi o vreme asemănătoare. Iar pentru perioada de minivacanță, joi și vineri temperaturi mici, doar 4 grade Celsius în Capitală, maxime de 8 grade Celsius, pentru că în weekend să înceapă din nou să crească temperaturile și duminică să fie chiar mai cald decât normalul pentru această perioada. 

Cel mai probabil joi dimineață cerul va fi înnorat, posibil să fie câțiva stropi de ploaie, dar nu ceva semnificativ. Temperatura ar trebui să nu depășească 2 grade Celsius, destul de răcoare. Deocamdată din datele de care dispunem o să fie o vreme asemănătoare cu cea din timpul repetițiilor pentru paradă, deci s-ar putea să nu fie probleme", a explicat Meda Andrei.

Ultima zi de toamnă

Miercuri, 30 noiembrie, conform meteorologilor, valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice la sfârșitul lunii noiembrie și doar în regiunile vestice, cu precădere la deal, se vor atinge maxime diurne peste norme. Cerul va fi mai mult noros în sudul și în estul țării, cu precipitații locale în Oltenia și sudul Banatului și izolate în Muntenia, Dobrogea și Moldova; vor fi ploi, dar mai ales în zonele deluroase posibil și precipitații mixte.

În celelalte zone, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare. Vântul va avea intensificări în regiunile sudice, cu viteze mai mari în sudul Banatului și pe litoral. În vestul Carpaților Meridionali va ninge, iar vântul va sufla tare, viscolind sau spulberând trecător zăpada la altitudini mari, iar în restul masivelor va fulgui și doar pe creste vor fi ușoare intensificări. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 10 grade Celsius, iar cele minime se vor situa în general între minus 3 și 4 grade Celsius. Izolat se va semnala ceață.

Ploi sau burniță în Capitală

În București, valorile termice vor apropiate de cele normale pentru sfârșitul lunii noiembrie. Cerul va fi mai mult noros, trecător vor fi ploi slabe sau burniță, iar vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de 40-45 km/h. Temperatura maximă se va încadra între 5 și 7 grade Celsius, iar cea minimă de va fi de 2 grade Celsius, mai scăzută în zona periurbană, unde spre dimineață vor fi condiții de ceață.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite