Surpriza iernii în Olt: patinoar la Caracal. Cât va fi deschis și la ce costuri

0
0
Publicat:

Pentru Sărbătorile de iarnă care se apropie, în județul Olt surpriza vine de la Caracal, acolo unde, timp de două luni, va fi deschis un patinoar artificial. O idee similară a fost lansată și pentru Slatina, însă lucrurile nu sunt la fel de certe.

Primăriile altor orașe din țară au găsit de ani buni soluții FOTO: arhiva
Primăriile altor orașe din țară au găsit de ani buni soluții FOTO: arhiva

Deși orașe precum Craiova și Sibiu au început deja sezonul Sărbătorilor de iarnă, deschizând târgurile de Crăciun, în Olt autoritățile au lăsat pentru 1 Decembrie, de Ziua Națională, momentul festiv.

Surpriza mare vine în acest an de la Primăria Caracal, care a achiziționat un patinoar special. Acesta poate fi deschis pe perioada Sărbătorilor de iarnă, dar nu numai, pentru că este amenajat fără apă, și nu consumă curent electric, ci suprafața pe care patinatorii alunecă este amenajată din plăci speciale de teflon. Acest detaliu face ca patinoarul să fie folosit pe toată perioada anului, intenția fiind, de altfel, ca după Sărbătorile de iarnă patinoarul să fie mutat în Parcul „Constantin Poroineanu” și să fie accesibil în toate anotimpurile.

Patinoarul, care are 200 m.p., va fi amplasat pe platoul din fața Primăriei Caracal, fiind deschis timp de două luni, de la 1 decembrie la 1 februarie. O oră de patinat, cu patine asigurate de către organizator, costă 10 lei. 

„Este un patinoar special, ca cel din Oradea. Va fi amplasat în fata Primăriei pe 25 noiembrie, iar pe 1 decembrie va fi deschis, odată cu deschiderea Târgului de Crăciun. Oferta a fost publicată pe ghidul primăriilor cu 130.000 de euro, dar noi am negociat”, a declarat, pentru PTV Oltenia, primarul municipiului Caracal, Ion Doldurea. Prețul obținut în urma negocierilor este la sub jumătatea din suma avansată inițial. 

Municipiul Caracal are toate șansele să fie, în județul Olt, singurul cu o astfel de ofertă pe perioada sărbătorilor.

Municipiul Slatina are un patinoar construit în primul mandat al fostului primar Darius Vâlcov, însă acest patinoar nu a mai funcționat de mai bine de patru ani, invocându-se iernile prea blânde. Autoritățile slătinene au avansat la un moment dat ideea amplasării, în această iarnă, a unui alt patinoar în Parcul Tineretului, însă lucrurile nu sunt, nici până la această dată, certe.

De asemenea, în orașul Corabia a mai funcționat, tot cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, în iarna 2015/2016, un patinoar artificial.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite