Puncte autorizate temporar pentru sacrificarea mieilor. „Duminică s-au vândut cred că 400-500”. Cât a fost prețul

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

DSVSA Olt a autorizat trei puncte provizorii pentru sacrifiarea mieilor de Paște, acestea funcționând două, trei și, respectiv, patru zile. În ciuda prețului considerat mare de către cumpărători, mieii au căutare, spune primarul din localitatea în care an de an se taie miei în târg.

Producătorii s-au bucurat de un mai mare interes din partea clienților în acest an FOTO: arhiva/A.M.
Producătorii s-au bucurat de un mai mare interes din partea clienților în acest an FOTO: arhiva/A.M.

Pentru cei care vor să se asigure că va fi foarte proaspătă carnea de miel pentru masa de Paște, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt a anunțat că în județul Olt au fost autorizate temporar trei puncte pentru sacrificarea tineretului ovin și caprin. 

Cel mai cunoscut dintre ele este cel din târgul săptămânal care funcționează în localitatea Osica de Sus. Prima zi în care a fost deschis a fost duminica Floriilor, când sute de miei, după cum a precizat primarul localității, Cezar Filip, pentru „Adevărul”, au fost sacrificați, fiind cea mai aglomertă zi de târg din acest an, cu zeci de mii de vizitatori și comercianți. Centrul de sacrificare va fi deschis la Osica de Sus  și în sâmbăta Paștelui, 19 aprilie 2025. 

„S-au vânt 40 de lei/kg tăiat, 20 de lei în viu. Foarte mare a fost  interesul. Am avut deschis duminică și mai avem sâmbătă. Duminică până pe la 12,30 s-a tăiat. N-a plecat niciun miel viu acasă. S-au vândut și întregi, și dați prin două...”, a declarat primarul. Prețul este ceva mai mic decât anul trecut, însă vânzătorii s-au bucurat că a existat interes din partea clienților. Prețul este la același nivel și în supermarket.

În târgul de la Osica au venit crescători din tot județul și chiar și din județe vecine, „de la Corabia până la Drăgășani, Teleorman”, a mai precizat primarul Cezar Filip.

Un alt centru de sacrificare funcționează în incinta Pieței Agroalimentare din orașul Balș. Acesta va fi deschis începând de miercuri, 16 aprilie, până în sâmbăta Paștelui (19 aprilie).

Timp de două zile, cetățenii din zona Slatina se pot adresa celor care sacrifică  miei și capre în punctul de sacrificare amenajat în municipiu, în incinta fostului abator Strehareți, acolo unde a funcționat și în anii trecuți. Centrul este deschis joi și vineri, 17 și 18 aprilie 2025.

„Recomandăm consumatorilor să achiziţioneze produse alimentare specifice acestei perioade numai din unităţi autorizate/înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, care sunt supuse controalelor sanitare veterinare, pentru a preîntâmpina apariţia îmbolnăvirilor. În cazul în care constată nereguli care ar putea pune în pericol sănătatea publică, consumatorii sunt rugaţi să sune la telefonul 0372735838; fax 0249416726 – DSVSA Olt”, au precizat reprezentanții DSVSA, prin intermediul unui comunicat de presă.

Slatina

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite