O fată din Caracal, dată dispărută, a anunțat printr-un SMS că este ținută împotriva voinței ei într-un imobil. Unde au găsit-o polițiștii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O adolescentă, care a plecat cu bilet de voie dintr-un centru de plasament din Caracal (Olt) și nu s-a mai întors, a anunțat că ar fi sechestrată într-un imobil. Polițiștii au ajuns la ea în câteva ore, fata fiind la zeci de kilometri distanță.

Fata a plecat de mai multe ori din centru. Sursa FOTO IPJ Olt
Fata a plecat de mai multe ori din centru. Sursa FOTO IPJ Olt

Ana-Maria Dumitrache a plecat, miercuri, 3 aprilie 2024, din căsuța de tip familial în care este îngrijită în Caracal (Olt) de Direcția pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Olt.

Fata a primit bilet de voie, însă seara nu s-a mai întors, reprezentanții DGASPC care o aveau în grijă anunțând poliția.

Vineri, 5 aprilie 2024, s-a primit și acordul de mediatizare, iar poliția a cerut ajutorul populației pentru a-i da de urmă.  

La data de 3 aprilie 2024, în jurul orei 17,30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Caracal au fost sesizați cu privire la faptul că minora Dumitrache Ana-Maria, în vârstă de 17 ani, a plecat voluntar de la CSRC Sfântul Nicolae, din municipiul Caracal și nu a mai revenit.

Semnalmente: înălţime 1,50 metri, greutate aproximativ 40 de kilograme, păr castaniu, prins la spate, ochi căprui. La momentul plecării, aceasta purta o rochie scurtă de culoare negru, o geacă din blug de culoare negru, iar în picioare purta adidași de culoare alb.

Cei care pot furniza informații ce pot ajuta la găsirea minorei sunt rugați să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la numărul de urgență 112”, au anunțat polițiștii.

Dosar penal pentru lipsire de libertate

La două zile de la dispariție, Ana-Maria i-a transmis unei educatore din centru un SMS prin care o anunța că este ținută împotriva voinței ei într-un imobil.

Educatoarea i-a anunțat pe polițiști, aceștia au întocmit un dosar penal pentru lipsire de libertate și astfel i-au putut urmări telefonul, iar în câteva ore adolescenta a fost găsită în Corabia, într-un imobil părăsit, în compania unui băiat de 18 ani.

La data de 5 aprilie a.c., Poliția municipiului Caracal a fost sesizată de către un reprezentant al CSRC Sf. Nicolae, din municipiul Caracal, cu privire la faptul că minora Dumitrache Ana-Maria ar fi trimis un sms prin care sesiza faptul că este ținută împotriva voinței sale într-un imobil din municipiul Caracal. (...) În urma activităților investigativ-operative desfășurate de polițiști, cu sprijinul Serviciului Operațiuni Speciale Olt, în cursul aceleiași zile, a fost localizat terminalul de pe care a fost transmis sms-ul. Minora a fost depistată împreună cu un tânăr de 18 ani, într-un imobil nelocuit din orașul Corabia”, au transmis polițiștii. 

Minora le-a spus polițiștilor că a mers de bunăvoie acolo și că nu i s-a întâmplat nimic rău în cele trei zile.

Fata, care nu este la prima plecare din centru, ar fi ales varianta SMS-ului care a pus autoritățile pe jar pentru a-și justifica absența. Adolescenta a fost încredințată din nou personalului din cadrul Complexului de Servicii de tip Rezidențial pentru Copii „Sf. Nicolae“.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite