Președintele Serbiei a anunțat că fetiţa de 2 ani, dispărută de 10 zile, a fost ucisă: „Au mărturisit crima. Cu ce ​​fel de monștri avem de-a face?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UPDATE

Sesiunea Guvernului Serbiei a început astăzi la Palatul Serbiei, în jurul orei 10,00, cu o veste cumplită, comunicată chiar de președintele Aleksandar Vučić: Danka Ilici fetiţa de doi ani dată dispărută pe 26 martie a fost ucisă.

Danka a dispărut pe 26 martie. FOTO: MUP SRBIJE
Danka a dispărut pe 26 martie. FOTO: MUP SRBIJE

Potrivit declaraţiilor făcute de Aleksandar Vučić, după ce timp de 10 zile poliţiştii au urmat toate pistele, inclusiv pe cea potrivit căreia micuţa ar fi fost văzută în compania a două femei care vorbeau româneşte, au fost arestate două persoane suspectate că au omorât-o pe Danka Ilici.

Potrivit președintelui sârb, cele două persoane sunt duse, în acest moment, la locul unde au abandonat cadavrul.

„Poliția a arestat două persoane care sunt suspectate că au ucis-o pe micuța Danka Ilić din Bor”, a spus preşedintele sârb.

„Au mărturisit crima! Amândoi au mărturisit. (...) Cu ce ​​fel de monștri avem de-a face?” a adăugat președintele. „Acum sunt duși spre locul unde au aruncat cadavrul copilului. Mulțumim poliției pentru efortul depus...”, a adăugat el vizibil afectat de cele întâmplate.

Știrea inițială

De o săptămână și jumătate, Danka Ilici, o fetiță de doi ani, din Serbia, care a dispărut în mod misterios, marți, 26 martie, în timp ce se juca în grădina casei de vacanță a părinților ei din Banjsko Polje, estul Serbiei, e căutată de poliția sârbă și Interpol. Anchetatorii au aflat că mama copilei căutase informații despre granița sârbo-română, potrivit Libertatea.

Peste 1.000 de angajați ai serviciilor de urgență din Serbia au căutat-o ​​pe Danka, cu sprijinul colegilor din Croația și Bosnia și Herțegovina, însă fetița e de negăsit, iar natura dispariției ei este, în continuare, un mister. 

Poliția a verificat telefonul și computerul Ivanei Ilici, mama fetiței, și au aflat că femeia  a căutat pe internet Informații despre un punct de trecere a frontierei dintre Serbia și România, înainte ca Danka să dispară fără urmă, relatează publicațiile sârbe Kurir, Informer și Blic. Coroborate cu afirmațiile unei persoane, potrivit cărora două femei suspecte, care „vorbeau românește”, au trecut granița însoțite de un copil, noile informații fac tot mai plauzibilă ipoteza potrivit căreia copila ar fi fost scoasă din țară.

Pistele anchetatorilor

Potrivit acelorași surse, mama ar fi căutat pe Google detalii despre punctul de trecere a frontierei cu România, Kladovo – Drobeta Turnu Severin (aflat la 150 de kilometri de locul dispariției copilei) dar și cu cât se pedepsesc anumite fapte penale.

Informațiile n-au fost deocamdată confirmate de poliție.

Camerele de supraveghere de la vama Kladovo inspectate de polițiști au surprins, printre altele, un momentul în care granița spre România a fost tranzitată de două femei însoțite de un copil. O persoană care locuiește în Viena a trimis duminică poliției o filmare, realizată sâmbătă, 30 martie, în care i s-a părut că ar apărea micuța Danka, însoțită de două femei care „vorbeau românește”.

Familia a vizionat înregistrarea, dar nu poate spune cu certitudine dacă în imagini - care sunt neclare - este sau nu Danka.  

Marko Blagojevici, ambasadorul Serbiei la Viena, a precizat că așteaptă ca poliția din Austria să clarifice identitatea persoanelor din imagini.

Părinții copilei au fost încă de la început interogați de poliție, separat, de mai multe ori, iar ulterior mama fetiței s-a declarat „rănită de speculațiile mass-media”. 

Interpolul a emis un mandat de căutare a fetiței. Maiorul de poliție Bojana Otovici Pjanovici a spune că „toată lumea este suspectă, în acest stadiu al anchetei” și că nu este exclusă posibilitatea ca Danka să fi fost răpită și să fi căzut victimă traficului de copii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite