Mobilizare masivă pentru găsirea unui copil de 9 ani dispărut din zona Mănăstirii Ciolanu din Buzău. Motivul uluitor pentru care ar fi plecat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce s-a anunţat dispariţia unui copil de 9 ani din zona Mănăstirii Ciolanu din Buzău, duminică, zeci de poliţişti şi jandarmi au pornit în căutarea lui. Lor li s-au adăugat şi voluntari. Copilul ar fi plecat de lângă familie, după ce ar fi pierdut la un joc.

Circa 100 de persoane l-au căutat pe băiatul de 9 ani, foto arhivă
Circa 100 de persoane l-au căutat pe băiatul de 9 ani, foto arhivă

Conform IPJ Buzău, duminică seară, în jurul orei 19.30, poliţiştii au fost sesizaţi de către o femeie cu privire la faptul că, în timp ce se afla într-o zonă turistică din Buzău, în apropierea Mănăstirii Ciolanu, copilul său, în vârstă de 9 ani, a plecat de lângă familie şi nu îl mai găseşte.

Imediat au început cercetările, care au fost însă îngreunate de luminozitatea scăzută, dar şi de specificul zonei, deluros şi în mare parte împădurit.

Astfel, circa o sută de persoane, dintre care peste 80 din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dar şi reprezentanţi silvici şi ai autorităţilor judeţene şi locale, cărora li s-au alăturat inclusiv voluntari aflaţi în zonă, au răscolit zona în căutarea minorului.

După o oră de căutări, acesta a fost găsit de către un voluntar şi a fost preluat de poliţişti şi de cadrele medicale sosite la faţa locului, pentru a se asigura că este în siguranţă.

Din primele informaţii a reieşit faptul că, supărat că a pierdut la un joc, copilul ar fi plecat de bunăvoie de lângă familie spre pădure, unde a stat, pur şi simplu, ascuns, fără să îşi dea seama de panica pe care a creat-o prin dispariţia sa.

“Poliţiştii reamintesc tuturor copiilor că părăsirea zonei de siguranţă poate aduce pericole a căror proiecţie nu o au încă, având în vedere vârsta fragedă. Plecarea voluntară nu este o joacă, riscurile la care se expun în acest fel pot fi multiple, diverse şi, uneori, iremediabile!

Poliţiştii adresează şi părinţilor recomandarea de a urmări îndeaproape comportamentul copiilor şi de a menţine contact vizual permanent cu aceştia atunci când se află în zone de agrement”, a transmis IPJ Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite