Incendiu la un supermarket din Slatina. Mai multe autospeciale de pompieri au ajuns la fața locului

0
Publicat:

Un incediu a fost semnalat, în noaptea de 30/31 decembrie 2022, în zona unui supermarket din municipiul Slatina. Mai multe autospeciale de pompieri și SMURD au fost trimise la fața locului.

Mai multe autospeciale ale pompierilor au ajuns la locul incendiului FOTO: Info Trafic Slatina
Mai multe autospeciale ale pompierilor au ajuns la locul incendiului FOTO: Info Trafic Slatina

Apelul prin care se anunța un incendiu în incinta magazinului Kaufland, din cartierul Steaua al municipiului Slatina, a venit după miezul nopții, în jurul orei 0,55. Mai multe autospeciale de stingere și autospeciale SMURD au fost ulterior surprinse de trecători în fața supermarketului menționat, apărând imagini pe grupurile de socializare.

Conform primelor informații, incendiul s-a manifestat la un aparat frigorific din incinta magazinului Kaufland de pe strada Artileriei și ar fi curprins și deșeuri din carton aflate în imediata apropriere, incendiul fiind lichidat rapid.

Pompierii Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție la înălțime, un echipaj SMURD și o autospecială pentru descarcerare, au intervenit noapte trecută, la un supermarket din municipiul Slatina, strada Artileriei, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un aparat frigorific. Incendiul a fost localizat și lichidat în scurt timp, fără să provoace alte pagube.

Incendiul a fost provocat de un scurtcircuit electric, fiind lichidat rapid FOTO:Info Trafic Slatina
Incendiul a fost provocat de un scurtcircuit electric, fiind lichidat rapid FOTO:Info Trafic Slatina

În urma incendiului au ars o ladă frigorifică, deșeuri de carton și a fost afectat un palet cu marfă aflat în apropiere”, au transmis reprezentanții ISU Olt.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric.

Atenție la folosirea petardelor și a artificiilor

Reacțiile internauților, în urma fotografiilor postate pe un grup de Facebook, nu au întârziat să apară: „au mărit prețurile și de-aia!”, este unul dintre comentarii. „Ne scuzați, nu am crezut că intră petarda chiar așa!”, sunt două dintre „glumele” cu care au reacționat slătinenii la fotografiile postate.

Pompierii atrag însă atenția că folosirea artificiilor și a petardelor fără atenție la măsurile de siguranță chiar pot produce incendii. Conform ultimelor date comunicate, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt a desfășurat în ultima perioadă 31 controale la unități de alimentație publică, spații de comerț, supermarket-uri, lăcașuri de cult și ansambluri mănăstirești. Au fost constatate și nereguli, fiind aplicate 50 de sancțiuni contravenționale, valoarea amenzilor ajungând la 51.500 de lei.

„Pentru a preveni producerea unor evenimente care se pot solda cu victime sau pagube materiale importante, vă reamintim principalele măsuri ce trebuie respectate pentru siguranţa dumneavoastră și a bunurilor dumneavoastră:

- Nu permiteți copiilor utilizarea artificiilor, petardelor şi a altor mijloace pirotehnice;

- Nu utilizați mijloacele pirotehnice în încăperi şi spații închise sau cu aglomerări de persoane;

- Verificați menținerea liberă a căilor de acces, intervenţie şi evacuare în şi din clădirile de turism, agrement şi alimentație publică precum şi în alte spații amenajate special în care se organizează petrecerea Revelionului şi marcarea corespunzătoare a acestora, asigurând cunoașterea lor de către participanți;

- La părăsirea locuinței asigurați-vă că nu ați lăsat focul aprins, consumatorii electrici sub tensiune şi corpuri de iluminat aprinse”, sunt recomandările pompierilor.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite