Incendiu de proporții în Olt, stins după trei ore de luptă cu flăcările. Două gospodării vecine au fost puternic afectate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un puternic incendiu a cuprins două gospodării vecine, în noaptea de miercuri spre joi, 1/2 februarie 2023, în localitatea Giuvărăști, din județul Olt. Casele și anexele au fost afectate,  iar tone de furaje s-au făcut scrum.

Incendiul a fost semnalat aproape de miezul nopții. Focul a cuprins mai multe anexe gospodărești dintr-o locuință din Giuvărăști, iar flăcările s-au extins cu repeziciune și la gospodăria vecină, proprietarii fiind rude. 

Incendiul a cuprins două case vecine FOTO: amator
Incendiul a cuprins două case vecine FOTO: amator

„Echipaje din cadrul ISU Olt și ISU Teleorman, cu trei autospeciale de stingere, un echipaj SMURD și o autospecială pentru primă intervenție, au intervenit noaptea trecută, în comuna Giuvărăști, pentru stingerea unui incendiu puternic, izbucnit într-o gospodărie și propagat la gospodăria vecină. În sprijinul militarilor au acționat și pompierii de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Giuvărăști”, au transmis reprezentanții Inspectroratului pentru Situații de Urgență Olt. 

Acoperișul a ars și au fost afectate și tavanele locuințelor FOTO: amator
Acoperișul a ars și au fost afectate și tavanele locuințelor FOTO: amator

Pompierii au găsit acoperișurile celor două locuințe în flăcări, focul afectând mai multe anexe gospodărești. Au ars în incendiu tone de furaje, dar și folie de polietilenă depozitată.

„Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, pompierii au acționat mai bine de trei ore.  În urma incendiului au ars acoperișul locuințelor și anexelor, pe aproximativ 300 de metri pătrați, 100 de baloți de lucernă și folie de polietilenă. De asemenea, au fost deteriorate tavanele locuințelor și anexelor gospodărești”, au mai precizat reprezentanții ISU Olt.

Cel mai probabil, incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit electric la un conductor electric cu defecțiuni sau improvizații.

Pompierii atrag din nou atenția să nu folosim improvizații și să verificăm starea aparatelor, pentru a preveni evenimente care se pot solda cu pagube materiale importante și chiar cu pierderi de vieți omenești.

•Nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;

•Nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;

•Nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan”, ne sfătyuiesc pompierii.

Slatina


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri