Panică în cămin: „Fugeau studenții în pijama, cu laptopurile-n mână“. Incendiu după ce un tânăr și-a făcut de mâncare

0
Publicat:

Căminul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, aflat în spatele Prefecturii Timiș, a fost evacuat parțial în noaptea de miercuri spre joi în urma unui incendiu.

Efectele incendiului din căminul studențesc de la Medicină FOTO Amator
Efectele incendiului din căminul studențesc de la Medicină FOTO Amator

Alarma a fost dată în jurul orei 23.00, la fața locului ajungând mai multe mașini de pompieri. „A fost alertat Detașamentul 1 de Pompieri Timișoara și trimiși la locul intervenției 15 pompieri cu o autospecială de primă interventie si comandă, 2 autospeciale de stingere cu apă si spuma și un echipaj  SMURD. La sosirea echipajelor la locul intervenției s-a constatat că etajul 3 al căminului studențesc era inundat cu fum”, a transmis ISU Timiș.

Potrivit ISU, în urma incendiului 55 de persoane s-au autoevacuat, o persoană primind îngrijiri medicale la fața locului după ce a inhalat fum. Potrivit pompierilor, persoana care a avut nevoie de îngrijiri medicale a refuzat transportul la spital.

Joi dimineața, ISU Timiș a anunțat efectele incendiului și cauza posibilă a izbucnirii focului. „În urma incendiului au fost afectate: ușa de intrare într-o cameră de cămin, obiecte de mobilier și zugrăveala de pe pereți. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind amplasarea necorespunzătoare a unui aparat de încălzire cu rezistență electrică în apropierea materialelor combustibile”, a transmis ISU Timiș.

Surse din rândul studenților au declarat că în momentul izbucnirii incendiului în cămin s-a creat panică, nefiind pornit niciun sistem de alarmă. „Nu au pornit sisteme de alarmă. Pe grupul căminului era ceva de genul „ieșiți afară”. Când am ieșit afară fugeau studenții cu ghiozdane, în pijama cu laptopurile în mână. Dacă era un incendiu mai grav, mai mult de jumătate din studenți erau înăuntru pentru că nu știau ce se întâmplă”, a declarat unul dintre studenți.

Rectorul Uuniversității de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara, Octavian Crețu, a declarat că incendiul a fost stins până la sosirea pompierilor. „Portarii și studenții s-au mobilizat și au folosit stingătoarele din dotare. Din ce s-a discutat cu studetnul din camera respectivă, studentul și-a făcut ceva de mâncare pe un reșou, a lăsat pornit și a plecat nu știu până unde, urmând să se întoarcă”, a explicat recotrul UMF. Octavian Crețu a spus că universitatea este verificată de ISU și de pompieri și „hidranții și extinctoarele sunt în regulă”. „Cu extinctoarele noastre au și stins focul”, a mai declarat recotrul UMF.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite