FOTO VIDEO  Bazinul de înot din Slatina, inaugurat în prezenţa vicepremierului Liviu Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bazinul de înot din Slatina a fost inaugurat de Ziua Internaţională a Copilului  (FOTO: Mugurel Manea)
Bazinul de înot din Slatina a fost inaugurat de Ziua Internaţională a Copilului  (FOTO: Mugurel Manea)

După o aşteptare de trei ani, duminică 1 iunie, a avut loc mult-aşteptata inaugurare a bazinului acoperit de înot de la Slatina, singurul din judeţul Olt, dealtfel. Invitatul de onoare al evenimentului a fost vicepremierul Liviu Dragnea, care a tăiat panglica alături de edilul Slatinei, Minel Prina. Peste 300 de persoane, majoritatea copii, au fost prezenţi şi ei la deschiderea oficială a bazinului de înot.

Amenajat în curtea firmei de transport în comun din Slatina, respectiv Loctrans SA, bazinul acoperit de înot a strâns, la inaugurarea sa, peste 300 de persoane, majoritatea copii, dar nu numai, dornici să vadă „minunea” care trebuia terminată şi dată în folosinţă încă din toamna anului 2011. Tergiversările de-a lungul lucrărilor cauzate de diverse interese obscure ale conducerii Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) din ultimii trei ani au luat sfârşit în primăvara acestui an, după ce noii veniţi în fruntea Companiei au organizat o nouă licitaţie care să stabilească o nouă firmă capabilă se reia lucrările de acolo unde rămăseseră “îngheţate”. La începutul lunii februarie a.c., CNI a ales firma SC Lor Instal Construct SA din Bucureşti să termine proiectul de la Slatina, a cărui valoare totală se ridică la 58 miliarde lei vechi.

Reluate la jumătatea lunii martie, lucrările au fost terminate cu două săptămâni mai devreme. Bazinul are dimensiunile de 25/12,5 metri, o adâncime a apei cuprinsă între 1,20 - 1,80 metri, cu cinci culoare, întreaga investiţie ocupând în total aproape 2.000 mp. Bazinul de înot va fi administrat de Clubul Sportiv Municipal Slatina, în acest sens fiind deja angajat personalul care se va ocupa propriu-zis de bazin şi de derularea cursurilor de înot: casieri, personal de îngrijire, dar şi patru profesori de înot, cursurile urmând să se adreseze atât începătorilor, dar şi profesioniştilor.

Invitatul de onoare al evenimentului a fost vicepremierul Liviu Dragnea, care a şi tăiat panglica alături de edilul Minel Prina. Prezenţi au ţinut musai să fie şi mai mulţi parlamentari ai judeţului, care au vrut să vadă bazinul măcar acum - la final, dacă pe parcursul lucrărilor nu au avut nicio contribuţie. Excepţie face, poate, Darius Vâlcov, fostul primar al Slatinei, cel care a inţiat, în fapt, proiectul bazinului de înot şi singurul dintre parlamentari, se pare, care ar mai fi insistat la C.N.I. pentru finalizarea lucrărilor în ultimii trei ani - alături de reprezentanţii autorităţilor locale. Toate oficialităţile nu au avut însă acces în interiorul bazinului decât după ce au încălţat o pereche de „botoşei” pentru a nu murdări podeaua albă, cauciucată a bazinului.

Bazin deschis publicului 7/7 zile

Delegaţia de oficiali şi-a început „inspecţia” cu vestiarele şi duşurile de la parter, după care au văzut şi bazinul de înot propriu-zis. Aproximativ 50 de copii se aflau deja în incinta bazinului şi aşteptau cu nerăbdare semnalul pentru a putea „inaugura” bazinul aruncându-se în apa încălzită (28 grade C, n.a.). Instructorii de înot angajaţi de-acum ai bazinului au vegheat constant ca niciunul dintre copiii care se aflau în apă să nu aibă probleme, iar oficialităţile s-au declarat satisfăcute de modul cum arată proiectul acum, la final. Vicepremierul Dragnea a promis că va ajuta pentru finalizarea a încă un mare proiect al oraşului – Sala Polivalentă, ale cărui lucrări au demarat tot în 2011 şi au rămas „îngheţate”.

„Sunt extrem de fericit că am reuşit să ducem investiţia asta la capăt. Uitaţi-vă la bucuria de pe feţele copiilor prezenţi azi - aici, care se vor bucura de acest bazin alături de alte mii de copii în anii ce vor veni. Dincolo de faptul că este frumos, să nu uităm că sportul este recomandat în orice situaţie. Este un bazin didactic: dincolo de faptul că s-au creat locuri de muncă, va fi un loc care va aduce bucurie şi la copii, şi la părinţii lor”, a afirmat Dragnea.

La rândul său, edilul Slatinei a spus că este uşurat de reuşita proiectului, dar nu a uitat de insistenţa pe care a trebuit să o arate faţă de conducerea CNI pentru ca bazinul să prindă contur: „Iată că, după câţiva ani de aşteptare, am reuşit să dăm Slatinei şi locuitorilor săi un loc unde să se destindă, unde să facă sport. A durat ceva până să avem acest succes, dar, după îndelungi insistenţe, putem acum să mai bifăm o investiţie finalizată la Slatina”.

Imediat după plecarea oficialităţilor, bazinul a fost pus la dispoziţia „vizitatorilor”, veniţi în număr mare la inaugurare. Nici aceştia nu au avut acces în incintă decât după ce şi-au pus botoşeii peste încălţămintea de stradă. Tăvălugul celor care au venit să vadă cum arată bazinul despre care s-a tot vorbit în ultimii ani a fost ţinut în frâu cu sprijinul poliţiştilor locali, jandarmii fiind şi ei prezenţi, pentru orice eventualitate.

În ce priveşte tarifele care vor fi practicate la bazinul de înot, acestea au fost coordonate cu cele de la celelalte investiţii similare din ţară; astfel, o şedinţă standard are două ore şi costă 20 lei, un abonament lunar cu 15 şedinţe va costa 200 lei, iar un curs de iniţiere pentru copii - 100 lei. Copiii din municipiu din ciclul gimnazial vor beneficia gratuit de 20 de ore de cursuri de iniţiere pe an. Programul orar pentru accesul în bazin va fi zilnic, între orele 08.00-22.00 de luni până vineri, respectiv 09.00-15.00 sâmbăta şi duminica. Elevii (în cazul depăşirii celor 20 de ore de gratuitate), studenţii, pensionarii şi persoanele cu dizabilităţi beneficiază de reducerea cu 50% a tarifelor.

  Vă mai recomandăm:

FOTO-VIDEO La Slatina reîncep lucrările la singurul bazin de înot acoperit din judeţ

VIDEO  Termen final pentru mult-aşteptatul bazin de înot de la Slatina: primăvara 2014

FOTOGALERIE  Finalizarea bazinului de înot din Slatina, din amânare în amânare

VIDEO-FOTO  Slătinenii, lăsaţi din nou "cu ochii-n soare": bazinul de înot va fi terminat... la anu’

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite