Fermier din Olt, fiu de primar și consilier județean, agresat pe câmp. „Dacă mai întârziam o secundă, mă omorau“ VIDEO

0
Publicat:

Un fermier din Olt, care deține și funcția de consilier județean, a fost agresat pe câmp de către un deținător de animale. Conflictul ar fi pornit, spune fermierul, de la faptul că agresorul își paște animalele pe culturile lui.

Agresiune a avut loc luni, 20 martie 2023, momentul în care agresorul se năpustește asupra mașinii fermierului fiind surprins chiar de victimă într-un video de 42 secunde.

George Șofaru, fermierul agresat, care este fiul primarului localității Văleni și care deține și funcția de consilier județean, spune că s-a temut pentru viața sa, însă a riscat, rămânând în câmp, pentru a avea dovezi, pentru că este un conflict mai vechi și mai există și alte plângeri.

„Dacă mai întârziam o secundă, mă omorau”, a spus fermierul.

image

„Sunt niște indivizi, niște ciobani, cu care eu și alți fermieri avem divergențe de ani de zile, nu de acum. Problema lor este că nu le acceptăm să-și pască oile pe culturile noastre și faptul că am angajat o firmă de pază care să ne apere culturile lor nu le-a convenit. I-a enervat la culme. Eram să-mi analizez culturile, să constat daunele pe care ei le-au săvârșit asupra culturilor mele, am fost urmărit cu tractorul, mi s-a ținut calea, s-au dat jos din tractor, tatăl și fiul, fiul minor, și cu o bâtă mi-au spart geamurile la mașină”, a relatat George Șofaru, pentru „Adevărul”.

Fermierul a menționat că nu este nou conflictul și, mai mult, proprietarul de animale ar fi în conflict cu mai mulți fermieri.

„Plângeri pentru distrugeri avem permanent, sigur că da. Avem dosare pe rol, se cercetează distrugerile, dar, asta este, merg foarte greu, instanța le lasă mai la urmă. Distrugeri pe vreo 10 hectare, dosar de anul trecut, din luna august. Sunt primari, din Nicolae Titulescu, Stoicănești, care au probleme cu ei. Paznicilor lor le-au spart capul, le-au rupt mânile”, a mai spus Șofaru.

Agresorul este în arest

Poliția Olt a confirmat evenimentul petrecut luni, 20 martie 2023.

„La data de 20 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 7 Poliție Rurală Dăneasa, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, au reținut un bărbat, cercetat pentru amenințare și distrugere.

În fapt, la data de 20 martie a.c., în jurul orei 08:50, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, de către un bărbat, din comuna Văleni, cu privire la faptul că două persoane l-au amenințat cu săvârșirea de infracțiuni și i-au distrus geamurile laterale ale autoturismului.

La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției nr. 7 Poliție Rurală Dăneasa, care au stabilit faptul că, la data de 20 martie 2023, un bărbat, în vârstă de 52 de ani și un minor, în vârstă de 14 ani, ambii din comuna Văleni, județul Olt, în timp ce se aflau pe un teren agricol, situat în extravilanul localității, ar fi adresat amenințări cu săvârșirea de infracțiuni unui bărbat, în vârstă de 35 de ani, din aceeași localitate, distrugându-i și geamurile laterale ale autoturismului”, au comunicat polițiștii.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare și distrugere, fiind continuate cercetările în vederea documentării activității infracționale și dispunerii măsurilor legale.

Bărbatul de 52 ani a fost reținut și urmează să fie prezentat, marți, 21 martie 2023, la Judecătoria Caracal cu propuneri legale. Nu s-au luat deocamdată măsuri împotriva fiului său, un băiat în vârstă de 14 ani.

„Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de pocedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au mai precizat polițiștii.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite