Cum a ajuns un cioban care organizase la stână o reţea de sclavie să fie condamnat doar pentru distrugere. „O femeie a fost bătută până a făcut spume la gură“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii l-au condamnat pe un bărbat din judeţul Galaţi la 2 ani şi 2 luni de închisoare cu executare pentru distrugere. Individul a fost obligat să plătească doar distrugerile provocate de turmele sale de oi pe terenurile unei societăţi agricole, deşi procurorii au adunat informaţii potrivit cărora ciobanul îşi trata angajaţii ca pe sclavi.

Judecătoria Târgu Bujor l-a condamnat, pe 8 martie, pe Nicu Tecuceanu, un cioban din Galaţi, la 2 ani şi 2 luni de închisoare cu executare pentru distrugere. Individul a fost obligat să plătească şi 10.106 lei în contul distrugerilor provocate de turmele sale de oi pe terenurile unei societăţi agricole. 

Verdictul instanţei poate fi atacat cu apel. Individul se folosea de persoane fără ocupaţie, pe care le exploata în interes personal. Bărbatul îşi lega victimele cu lanţuri, le bătea cu biciul şi le dezlega doar când le trimitea la muncă. 

Drama înfiorătoare a persoanelor fără adăpost a ieşit la iveală după ce poliţiştii gălăţeni au efectuat la începutul lui 2016 o serie de verificări în localitatea Stoicani, judeţul Galaţi, în urma mai multor sesizări ce vizau distrugerea unor  culturi agricole de către o turmă de oi aparţinând unui cioban din zonă. 

Ce au descoperit i-a lăsat fără cuvinte până şi pe oamenii legii. Ciobanul vinovat de distrugerile de pe pământurile proprietarilor din zonă, Nicu Tecuceanu (30 de ani), pusese pe picioare o adevărată reţea care exploata persoane fără ocupaţie într-un regim asemănător sclaviei. 

”Îi lega cu lanţ şi lacăt la mâini pentru a nu fugi, iar dimineaţa îi trimitea cu oile. Îi lovea cu bâtele, cu biciul şi curele de transmisie din cauciuc. Una dintre victime a fost legată de vagonul de dormit şi bătută până a făcut spume la gură”, a precizat procurorul de caz în rechizitoriu. 

Animalele din turma aparţinând lui Nicu  Tecuceanu au distrus 10 hectare de porumb aparţinând unei persoane fizice, Iacob Florica, care a reclamat fapta la Poliţie.  În urma unei expertize agricole, s-a stabilit că prejudiciul depăşeşte 10.000 de lei, iar Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi l-a trimis în judecată pe Nicu Tecuceanu pentru distrugere, nu şi pe cei doi complici, Luca Vasile şi Ion Munteanu. 

Procurorii nu l-au pus sub acuzare pe Nicu Tecuceanu şi pentru trafic de persoane, deşi oamenii legii au probe care dovedesc actele de o cruzime ieşită din comun la care se dedase ciobanul.  Şi asta pentru că cei doi complici ai ciobanului, Luca Vasile şi Ion Munteanu, şi-au retras declaraţiile. De altfel, Parchetul i-a scos de sub urmărire penală pe cei doi bărbaţi, considerând că aceştia i-au exploatat pe ceilalţi de teamă să nu fie bătuţi sau chiar omorâţi de cioban. 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite