Doi polițiști aflați în patrulare au salvat, în miez de noapte, o femeie din locuința cuprinsă de flăcări. Cine sunt salvatorii VIDEO

0
Publicat:

Doi tineri polițiști din Olt au salvat o femeie în vârstă de 62 ani din incendiul care îi cuprinsese acesteia locuința. Polițiștii au observat flăcările în timp ce se aflau în patrulare, intervenind rapid.

Incendiul a izbucnit la o locuință din comuna Pârșcoveni, din județul Olt. Cei doi polițiști, unul în vârstă de 24 ani, celălalt în vârstă de 26 ani, fiecare cu o experiență de cinci ani în sistem, se aflau în patrulare.

Polițiștii se aflau în patrulare atunci când au văzut casa cuprinsă de flăcări FOTO: IPJ Olt
Polițiștii se aflau în patrulare atunci când au văzut casa cuprinsă de flăcări FOTO: IPJ Olt

În jurul orei 23,00 au observat că un imobil a fost cuprins de flăcări. În locuință se afla o femeie în vârstă de 62 ani, care a fost scoasă la timp de cei doi polițiști. Pericolul pentru femeie a fost extrem, având în vedere că incendiul a mistuit o anexă gospodărească și a distrus în proporție de 70% casa. Mai mult, în locuință se aflau și trei butelii cu GPL, una dintre acestea explodând în timpul intervenției pompierilor.

Polițiștii au sunat la 112

„În seara zilei de 9 ianuarie 2024, în jurul orei 23,00, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 1 Bobicești, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe strada Potcoava Mică, din comuna Pîrșcoveni, au constatat că la o locuință a izbucnit un incendiu, observându-se flăcări la nivelul camerelor și acoperișului.

Polițiștii au intervenit imediat, fără ezitare, și au patruns în curtea imobilului, iar mai apoi în în locuința cuprinsă de flăcări, de unde au evacuat o femeie, proprietara locuinței, în vârstă de 62 de ani, care se afla într-una dintre camere.

După ce s-au asigurat că în locuință nu se mai aflau și alte persoane, au anunțat și solicitat, prin serviciul de urgență 112, intervenția pompierilor și a unui echipaj de ambulanță.

Întrucât în interiorul camerei de unde a izbucnit incendiul se aflau trei butelii cu GPL, polițiștii au procedat la asigurarea perimetrului și îndepărtarea persoanelor care se aflau la fața locului. La scurt timp, una dintre butelii a explodat, însă, datorită intervenției prompte a polițiștilor, nu au existat victime omenești”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Pompierii ajunși la fața locului au intervenit cu patru autospeciale cu apă și spumă, timp de patru ore, pentru a reuși să lichideze incendiul. Femeia salvată de polițiști a făcut un atac de panică la vederea dezastrului, fiind asistată de un echipaj medical sosit la fața locului. Nu a suferit vătămări corporale, femeia refuzând internarea în spital. 

Cine sunt polițiștii salvatori

Cei doi polițiști sunt Simion Cosmin (24 ani), șeful Postului de Poliție Pârșcoveni și Nițu Gabriel (26 ani), șeful Postului de Poliție Șopîrlița, din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Bobicești, fiecare având o experiență de cinci ani în sistem. „Prin gestul lor eroic au demonstrat dedicaţia şi profesionalismul de care dau dovadă în slujba comunităţii”, au transmis reprezentanții IPJ Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite