AUDIO Strigătul de ajutor al Alexandrei, fata sechestrată de Gheorghe Dincă, făcut public din nou de rudele victimei: „Mi-e frică, veniţi, mi-e frică!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 25 iulie 2019, Alexandra Măceşanu, fata de 16 ani răpită, violată şi bătută de Gheorghe Dincă, a pus mâna pe un telefon şi a sunat la 112, de trei ori, cerând disperată ajutorul poliţiştilor. „Mi-e frică, veniţi repede, vă rog, mi-e frică!“, răsună terifiant de pe înregistrarea apelului, redată publicităţii de unchiul fetei.

Cu un an în urmă, România era în stare de şoc audiind apelul disperat al Alexandrei Măceşanu, fata din Dobrosloveni, o localitate aflată la 12 kilometri de Caracal. Fata era sechestrată în locuinţa lui Gheorghe Dincă.

 A profitat de absenţa monstrului şi, găsind un telefon mobil vechi, cu butoane, a reuşit să sune la 112 şi să ceară ajutorul. Disperată, le-a spus operatoarelor, întrebată fiind, că a fost bătută şi violată. A urmat o discuţie rece despre locul unde se află, fata le-a spus că nu ştie, că a fost legată la ochi pe drum. Operatoarea STS i-a făcut legătura cu un poliţist, discuţia a continuat la fel de rece, deşi fata implora ajutorul şi cerea să nu fie lăsată, cineva să rămână cu ea în telefon, pentru că îi este teribil de frică.

Apelul era făcut în 25 iulie 2019, la o zi de la răpire. Poliţia nu a salvat-o, din contră, a ajuns a doua zi de la apelurile telefonice ale Alexandrei, o bâlbă care a îngrozit România.

Astăzi Gheorghe Dincă este judecat pentru uciderea Alexandrei Măceşanu, dar şi pentru uciderea Luizei Melencu, procurorii DIICOt stabilind că Dincă mai omorâse, două luni mai devreme, o tânără.

„Nimeni nu trebuie să uite“

Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei, a repostat pe contul său de facebook înregistrarea audio a celor trei conversaţii purtate de fată cu operatorii de la 112.

„Acum un an la 11:05, Alexandra suna pentru prima dată la 112‼️ Au urmat alte 3 apeluri în care a fost batjocorita şi repezita‼️😡 Sunt prea multe de spus şi NIMIC‼️Ascultaţi acest înger şi gândiţi-vă că mâine poate fi soţia, iubita, copilul sau cineva cunoscut vouă‼️Îi rog pe toţi din media şi simpli cetăţeni să facă auzit acest apel disperat cât mai mult peste TOT‼️Aveţi acceptul familiei‼️ Nimeni nu trebuie să uite‼️ “, a scris Cumpănaşu pe Facebook.

Cum spun procurorii DIICOT că s-au petrecut faptele

Procurorii DIICOT l-au trimis în judecată pe Gheorghe Dincă pentru omor, lipsire de libertate şi viol. Iată ce spun aceştia că s-a petrecut în cazul Alexandrei Măceşanu:

„La data de 24.07.2019, în jurul orelor 10,00-10,15, în timp ce se afla pe raza comunei Dobrosloveni, judeţul Olt, inculpatul D.G. a observat-o pe victima M.M.A. (n.r.- Măceşanu Mihaela Alexandra), în vârstă de 15 ani, şi prin inducere în eroare, iar ulterior prin răpire şi constrângere, manifestată prin violenţă fizică şi verbală, a recrutat-o, folosind un pretext fals, în sensul că s-a oferit să o transporte cu maşina proprie, “la ocazie”, spre liceul MIHAI VITEAZUL din municipiul CARACAL.

Inculpatul a determinat victima să se urce în autoturismul său, pe locul din dreapta spate, şi în continuare, pentru a-i întări convingerea cu privire la realitatea celor susţinute, s-a deplasat cu aceasta până în zona liceului din CARACAL unde a oprit, şi, utilizând violenţa fizică şi verbală, a imobilizat-o, legând-o cu cureaua de la pantalonii săi de centura de siguranţă a banchetei din spate.

Inculpatul a transportat victima, cu autoturismul, la locuinţa sa din municipiul Caracal, judeţul Olt (prin răpire, contrar voinţei victimei care s-a opus şi a strigat după ajutor), aceasta fiind în imposibilitate să coboare întrucât era legată de bancheta din spate, iar portierele şi geamurile nu puteau fi deschise din interior ca urmare a modificărilor aduse de inculpat. Pe drum acesta a aruncat telefonul victimei în zona strada Ştrandului din mun. Caracal.

În zilele de 24 şi 25 iulie 2019 inculpatul a adăpostit victima, prin constrângere, manifestată prin violenţă fizică şi verbală, în locuinţa sa, ţinând-o imobilizată de pat cu un lanţ, legată la ochi cu bandă adezivă, iar la mâini şi la picioare cu sfoară/bandă adezivă în scopul exploatării sexuale în interes propriu, fapt care, potrivit legii, realizează conţinutul constitutiv al infracţiunii de “trafic de minori”.

În aceleaşi zile, în baza unei unice rezoluţii infracţionale, prin constrângere, manifestată prin violenţă fizică şi verbală, inculpatul D.G. a întreţinut în mod repetat, mai multe raporturi sexuale cu victima M. M. A., în vârstă de 15 ani, cunoscând faptul că tânăra este minoră.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, la 25.07.2019, în jurul orelor 12,00, după ce a telefonat familiei victimei minore, pentru a induce ideea că aceasta a părăsit voluntar teritoriul României, inculpatul a revenit la locuinţa sa, unde se afla sechestrată victima M.M.A.. Observând că aceasta a reuşit să-şi desfacă lanţul cu care era legată de pat, să îşi scoată banda adezivă de la ochi (fără a putea să se elibereze de sfoara groasă de la picioare) şi că ţinea în mână un telefon vechi găsit în cameră, având o atitudine total schimbată (victima minoră efectuase mai multe apeluri la SNAU 112, de pe telefonul găsit în camera inculpatului), lovindu-se şi de refuzul categoric al victimei de a se mai supune tratamentului degradant şi violurilor repetate, cu intenţie, i-a aplicat acesteia cel puţin o lovitură cu pumnul în zona capului şi în timp ce se afla întinsă la pământ, a sugrumat-o cu ambele mâini, cauzându-i astfel decesul.

În jurul orelor 13,00, după ce a comis infracţiunea de omor calificat asupra victimei minore M.M.A., în locuinţa sa din municipiul Caracal, Judeţul Olt, în scopul ascunderii noii infracţiuni de omor pe care o săvârşise, a ars cadavrul victimei, punându-l în acelaşi butoi metalic pe care îl deţinea în curtea locuinţei sale şi pe care îl folosise şi în cazul victimei precedente. Cenuşa şi resturile osoase au fost depistate în acest butoi, în dimineaţa zilei de 26.07.2019, la orele 06,00, cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal.”

Pe aceeaşi temă: 

Uciderea Alexandrei, cazul care a ţinut România cu sufletul la gură. „Un copil exemplu, un copil cu rafinament şi drăgălăşenie...“

Criminalul de la Caracal a povestit cu lux de amănunte cum le-a ucis pe Alexandra şi Luiza. Ce spune apărătorul lui Dincă

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite