Afirmaţii şocante în dosarul crimelor de la Caracal. Avocat: „Dincă a spus că a fost audiat de FBI“. Se cere renunţarea la acuzaţia de omor VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocaţii Aurel Moldovan şi Carmen Obârşanu spun că la Tribunalul Olt se derulează „o mascaradă de proces“ FOTO: Alina Mitran
Avocaţii Aurel Moldovan şi Carmen Obârşanu spun că la Tribunalul Olt se derulează „o mascaradă de proces“ FOTO: Alina Mitran

Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal acuzat că în anul 2019 a sechestrat, violat şi ucis două adolescente, a încheiat, la termenul din 11 mai al procesului care se judecă la Tribunalul Olt, declaraţia pe care a dat-o în acest caz după audierea tuturor martorilor propuşi. Avocaţii celor două familii spun că ceea ce se întâmplă este un simulacru de proces.

Atât Carmen Obârşanu, avocata familiei Melencu, cât şi Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceşanu, spun că cele spuse de Gheorghe Dincă la ultimele două termene de judecată sunt în bună parte fabulaţii. 

Inculpatul acuzat de omor, viol, profanare de cadavre şi act sexual cu un minor a venit cu o variantă greu de crezut. Acesta a lăsat să se înţeleagă, spun atât membrii celor două familii, cât şi cei doi avocaţi, că Luiza şi Alexandra erau fete de moravuri uşoare care s-ar fi lăsat foarte uşor convinse să întreţină relaţii sexuale pe bani. Ulterior acestea ar fi fost luate cu forţa din casa lui Gheorghe Dincă de personaje rămase până la această dată neidentificate. Varianta contrazice flagrant mai multe declaraţii date de Dincă în faza de urmărire penală, declaraţii conform cărora acesta le-ar fi ucis pe fete şi le-ar fi ars cadavrele într-un arzător improvizat.

La termenul de miercuri, 11 mai 2022, Dincă a povestit în detaliu cum a determinat-o pe Alexandra, fata de 15 ani, să-i facă sex oral. Judecătoarea nu doar că nu l-ar fi oprit pe inculpat să ofere toate acele amănunte, ci chiar l-a încurajat, ceea ce a determinat reacţii furioase din partea mamei Alexandrei, dar şi din partea rudelor Luizei Melencu. Judecătoarea a fost luată la rost pentru că nu-l opreşte din a relata nişte „fabulaţii“, doar că cei care au ripostat au fost evacuaţi din sală, fiind anunţaţi că vor avea de plătit şi amendă.

Şocante ar fi fost şi alte lucruri care s-ar fi întâmplat în sala de judecată. În ciuda faptului că aspectele descrise de Gheorghe Dincă nu sunt susţinute cu probe, bărbatul a fost lăsat să povestească în voie. Nu a fost întrebat, spun avocaţii, unde sunt cele două fete, devreme ce acestea nu au fost omorâte, ci preluate de o reţea de traficanţi cu care Dincă insistă că nu are legătură.

„Dincă vine şi susţine că a fost bătut să recunoască ceea ce n-a făcut“

Întrebat cum de, peste noapte, şi-a schimbat declaraţia că le-a omorât pe cele două fete, Gheorghe Dincă a motivat că, în fapt, primele declaraţii ar fi fost neadevărate şi că ar fi fost atunci obligat să ia asupra sa fapte pe care nu le-a comis.

„Adevărul, din păcate, n-o să-l aflăm niciodată. (...) Este incredibil să poţi să vii cu alte situaţii de fapt care sunt pe jumătate adevărate. Pe mine nu Dincă m-a convins că nu a omorât-o pe Alexandra, ci probele care au fost administrate în cauză şi care conduc spre situaţia aceasta la care eu mă refer. Mă refer la cele două rapoarte de expertiză şi la modul în care care au fost probate, şi la modul în care a fost depistat ADN-ul Alexandrei. Ca atare, Dincă vine şi susţine că nu a omorât-o şi că a fost forţat, că a fost bătut, să recunoască ceea ce n-a făcut, probabil ajungând la înţelegere cu organul de urmărire penală în contextul protejării familiei“, a declarat avocatul familiei Măceşanu, Aurel Moldovan. Deşi susţine că nu a omorât-o, nici nu spune ce s-a întâmplat cu ea, mai spune avocatul. 

„Ne spune că a fost traficată. Spune că s-a dus undeva în Turcia, dar sunt nişte date incoerente. Aşa ar fi aflat el de la aşa-zisul Buţă“, a adăugat avocatul.

Moldovan a precizat că va solicita din nou refacerea expertizelor şi de asemenea că va pune în discuţie schimbarea încadrării juridice, renunţându-se la acuzaţia de omor calificat. Îngrebat dacă nu cumva această mişcare îl ajută pe Dincă, avocatul a răspuns: „Este în favoarea familiei Măceşanu, nu a lui Dincă, nu mă gândesc la Dincă, pentru că dacă era în favoarea lui Dincă puneam altfel concluziile şi instanţa putea să-l absolve de orice vinovăţie dacă se demonstra că nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiuniunilor reţinute în sarcina lui.

Pe mine mă interesează un singur lucru: că din actele administrate, materialul probator, nu există şi nu sunt dovedite faptele de omor calificat. Mai mult decât atât, că avem şi un act constatator de deces. În condiţiile în care nu îmi faci dovada că acolo Alexandra a fost omorâtă şi că ADN-ul acela a fost extras dintr-un dinte cu o pulpă dentară nu avem ce să discutăm“, a mai spus avocatul Aurel Moldovan.

„Judecătorii (...) nu mai «pipăie» cu propriile simţuri, ci primesc anumite dispoziţii“

Avocatul spune că ar trebui, de asemenea, ca judecătoarea să insiste ca şi poliţiştii care, după  cum acuză Gheorghe Dincă, l-ar fi bătut pe inculpat cu scopul ca acesta să recunoască faptele necomise, să fie audiaţi pentru a se face lumină în declaraţii. În schimb, a lăsat avocatul să se înţeleagă, magistratul care judecă acest dosar s-ar lăsa influenţat. „Vedeţi dumneavoastră, judecătorii în ziua de astăzi, nu mă refer la doamna preşedinte, ci la modul general, nu mai „pipăie“ cu propriile simţuri, ci primesc anumite dispoziţii să soluţioneze într-un fel sau altul dosarele“, a sugerat avocatul.

Ce au declarat avocaţii din cazul crimelor de la Caracal la ieşirea din sala de judecată

Critici cu privire la modul cum s-a desfăşurat în sală audierea inculpatului a avut şi avocata familiei Melencu, Carmen Obârşanu. Avocata a dezvăluit că Dincă ar fi recunoscut că a fost intervievat de către un reprezentant al FBI. 

„A mai spus altceva DIncă, a spus că a fost investigat de către FBI. Deci a recunoscut că a fost intervievat de către FBI. Şi este adevărat, pentru că FBI - înainte de a decide Departamentul de Justiţie american că nu vor sesiza judecătorul american pentru interogarea Facebook-ului, să aflăm cum a funcţionat telefonul Luizei după ce a fost aruncat, fiind parolat, pe câmp - FBI a discutat cu Dincă. Au venit nişte consilieri de la FBI, după care s-a dat un termen, până în 25 octombrie, să se răspundă la nişte întrebări, după care nu s-a mai aşteptat acest termen pentru a fi dat răspunsul şi în data de 1 octombrie 2019 Departamentul de Justiţie American refuză categoric să mai facă vreo investigaţie sau să meargă la judecătorul american pentru interogarea Facebook-ului ca să identificăm unde e telefonul Luizei. După care apare de la Departamentul de Justiţie american acea indicaţie preţioasă - protejaţi familia lui Dincă“, a afirmat Obârşanu.

„A sugerat că şi Alexandra şi Luiza sunt nişte prostituate“

Avocata a criticat de asemenea „apetitul“ judecătoarei pentru a afla detalii privind actul sexual derulat, spune Dincă, între el şi copilă (Alexandra Măceşanu). 

„Judecătoarea l-a susţinut în exprimarea acelor expresii obscene cu privire la fete. Expresii de jignire, pur şi simplu. A sugerat că şi Alexandra, şi Luiza sunt nişte prostituate. Nu i-au pus, nici judecătoarea şi nici procurorul, nişte întrebări prin care să se afle unde ar putea fi fetele. Nu, întrebările care au fost: cum era, cum presta sex...? Nu ne interesează performanţele sexuale ale lui Dincă, ci ne interesează unde sunt fetele. Nu a fost un interogatoriu condus cu profesionalistm“, a acuzat Obârşanu.

Avocata familiei Melencu a acuzat de asemenea că întregul dosar a fost transformat într-o mascaradă şi că autorităţile nu au interesul de a se afla adevărul, iar asta pentru că ar fi vorba de implicaţii internaţionale. Suspiciunea este aceea că implicate sunt reţele de trafic prin care li s-ar aduce prostituate militarilor americani cantonaţi în România, la Deveselu. „Este vorba de un grup de procurori, de poliţişti, din Bucureşti, care coordonează acest trafic de carne vie şi furnizarea de carne vie soldaţilor de la Deveselu“, a acuzat avocata Carmen Obârşanu.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Crimele din Caracal. Momente tensionate la Tribunalul Olt. Mama Alexandrei: „Tot pe noi ne amendează?” VIDEO UPDATE 

Crimele de la Caracal. Bunicul Luizei, în pragul infarctului după declaraţiile lui Dincă: „A spus că eu am abuzat de ea“ VIDEO

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite