„Criminalul din Caracal“, Gheorghe Dincă, aşteptat să mărturisească, miercuri, ce s-a întâmplat cu Alexandra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandra Măceşanu a dispărut în 24 iulie 2019 FOTO: Facebook/Alexandra Măceşanu
Alexandra Măceşanu a dispărut în 24 iulie 2019 FOTO: Facebook/Alexandra Măceşanu

Un nou termen în procesul crimelor de la Caracal are loc miercuri, 11 mai 2022, la Tribunalul Olt. Bărbatul acuzat că a răpit, sechestrat, violat şi ucis două adolescente va continua mărturia începută la termenul trecut, când a povestit ce s-ar fi întâmplat cu prima victimă, Luiza Melencu.

Cazul care a îngrozit România pare încă departe de final. În dosarul „Crimelor de la Caracal“, aşa cum este acesta cunoscut, martorii propuşi au fost deja audiaţi, după aproape doi ani şi jumătate de la trimiterea în judecată venind rândul inculpatului Gheorghe Dincă să-şi susţină versiunea înainte de verdictul judecătorului.

Gheorghe Dincă este acuzat de către procurorii DIICOT că a răpit, sechestrat, violat şi ulterior omorât două adolescente, după crimă arzându-le trupurile într-un butoi. Este, de altfel, şi versiunea pe care inculpatul a relatat-o în mai multe declaraţii de-a lungul cercetărilor. 

Acesta, însă, şi-a schimbat declaraţia la trimiterea dosarului în judecată, cel mai probabil considerând că nu există probe suficiente pentru a fi condamnat pentru toate infracţiunile amintite, iar acum susţine că nu le-ar fi omorât pe fete, ci că din casa lui acestea ar fi fost „furate“ de o femeie misterioasă şi un complice al acesteia.

La termenul precedent Gheorghe Dincă a susţinut că Luiza Melencu, prima sa victimă, a fost furată din casa sa. Mai mult, inculpatul a spus că Luiza i-ar fi mărturisit femeii care ar fi luat-o din casa lui că nu ar mai vrea să se întoarcă acasă, pentru că bunicul său ar fi abuzat de ea. 

Bunicul Luizei, Stelian Iordache, a ieşit din sală în lacrimi, înainte ca Dincă să-şi termine declaraţia, vizibil afectat de cele auzite. La termenul de miercuri, 11 mai 2022, Dincă ar urma să relateze ce s-a întâmplat cu a doua victimă, Alexandra Măceşanu, de la care, de altfel, cazul a şi luat amploare naţională.

Reamintim că Luiza Melencu (18 ani, la data dispariţiei), din Dioşti, judeţul Dolj, a dispărut la mijlocul lunii aprilie 2019, din Caracal. Fata venise în oraş pentru a retrage o sumă de bani pe care mama ei, care atunci lucra în Anglia, i-a trimis-o pentru a-şi cumpăra o pereche de pantofi sport. Bunicii Luizei, în îngrijirea cărora fata se afla, s-au îngrijorat atunci când după orele prânzului fata nu a ajuns acasă. Bunicul a sunat-o, fata nu i-a răspuns, aşa că au început căutările, bunicul anunţând inclusiv poliţia.

Luni la rând căutările nu au dat niciun rezultat, deşi în cazul de dispariţie au început cercetările procurorii. Până în 25 iulie, când Alexandra Măceşanu, cea de-a doua victimă, a sunat la 112, din casa răpitorului său, şi a anunţat poliţia că a fost sechestrată şi violată. Au început căutările, cele două dispariţii au devenit un singur caz, iar Gheorghe Dincă a fost ridicat de către anchetatori în dimineaţa zilei de 26 iulie. În curtea casei acestuia din Caracal a fost găsit un incinerator improvizat, Dincă fiind acuzat că le-a omorât pe fete şi ulterior le-a ars trupurile în acel incinerator.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Luiza Melencu, fata pe care autorităţile s-au prefăcut că o caută, făcuse trei ani de şcoală în Italia. «...mami, aici nu prea-mi place, nu e la fel ca în România»

O adolescentă dintr-o comună de lângă Caracal a dispărut. Părinţii solicită ajutor

VIDEO Adolescenta răpită la ocazie în Olt a reuşit să sune la 112, dând indicii clare: „Poliţiştii s-au plimbat pe stradă prin faţa curţii până când au obţinut mandat“

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite