ADMITERE LICEU 2014 OLT  Cine sunt elevii de nota 10 din judeţ la Capacitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit clasamentului publicat de Ministerul Educaţiei Naţionale, la nivelul judeţului Olt au reuşit performanţa de a obţine media perfectă 10 pe linie la Evaluarea Naţională 2014 nu mai puţin de 12 elevi. Trei dintre cele nouă medii au fost obţinute de elevi de la Şcoala gimnazială “Virgil Mazilescu” din oraşul Corabia.

Provincia “a dat clasă” municipiului capitală de judeţ Slatina în acest an. Astfel, la examenul de Evaluare Naţională 2014, elevii cu cele mai mari medii au venit din provincie. Astfel, Şcoala gimnazială “Virgil Mazilescu” din oraşul Corabia a dat nu mai puţin de trei dintre cei nouă elevi din judeţ care au reuşit performanţa de a obţine media perfectă 10 (zece) la examenul de admitere la liceu, respectiv nota 10 la ambele probe, inclusiv media 10 la gimnaziu. Urmează, apoi, oraşul Caracal - cu trei elevi “de 10”, respectiv comunele Scărişoara şi Giuvărăşti - cu câte un elev cu media de admitere 10. Slatina a avut patru elevi ce au obţinut nota 10 la cele două probe ale examenului.

În fapt, potrivit clasamentului publicat de Ministerul Educaţiei Naţionale despre rezultatele finale la Evaluare Naţională 2014, la nivel naţional au obţinut media de admitere 10 la liceu doar 82 de elevi, dintre care cei mai mulţi provin din judeţul Olt: 12 absolvenţi ai clasei a VIII-a.

Elevii din judeţul OLT care au reuşit să obţină media perfectă la Capacitate 2014 sunt următorii:
--- Bocai A. Elena (Şcoala gimnazială “Virgil Mazilescu” Corabia);
--- Chiroiu Jitianu F. Doina (Şcoala gimnazială “Nicolae Titulescu” Caracal);
--- Diaconu A. Maria Loredana (Şcoala gimnazială “Gheorghe Magheru” Caracal);
--- Ficiu I. Bogdan (Şcoala gimnazială “Virgil Mazilescu” Corabia);
---  Marcu D. Maria Gabriela (Şcoala gimnazială comuna Giuvărăşti);
--- Neaşcu C. Adela Daria (Şcoala gimnazială “Virgil Mazilescu” Corabia);
--- Orzaţă F. Miruna Narcisa (Şcoala gimnazială comuna Scărişoara);
--- Popescu V. Eduard Cristian (Şcoala gimnazială “Vlaicu Vodă” Slatina);
--- Silinescu A. Maria Iulia (Şcoala gimnazială “Vlaicu Vodă” Slatina);
--- Manolache L. Maria Alexandra (Şcoala gimnazială „Vlaicu Vodă” Slatina);
--- Strungaru V. Andreea Diana (Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” Slatina);
--- Popa T. Tudor Virgil (Şcoala gimnazială nr. 2 Caracal).

Întregul clasament poate fi consultat AICI.

Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, peste 550 de elevi au depus contestaţii după afişarea primelor rezultate. Cei mai mulţi nemulţumiţi s-au înregistrat la Limba Română, unde 399 de elevi au contestat notele obţinute la examen, în vreme ce 153 s-au arătat nesatisfăcuţi de notele de la Matematică. După corectarea contestaţiilor depuse (552 reclamaţii, n.a.), a rezultat că procentul final de promovare a examenului de Evaluare Naţională 2014 a crescut cu câteva sutimi faţă de rezultatele iniţiale afişate vineri – 27 iunie: respectiv de la 64,47 %, cifra a sărit la 64,63 %.

În judeţul Olt s-au înscris la Evaluare Naţională 2014 un număr de 3.940 absolvenţi ai clasei a VIII-a, dintre care 227 au absentat la cele două probe, Limba Română şi Matematică. Când s-a tras linie la afişarea rezultatelor finale a rezultat că, în afară de cei 12 elevi din judeţ care au obţinut media de admitere la liceu 10 (zece), alţi 879 de elevi din clasa a VIII-a din judeţ au avut medii generale între 1-4,99, iar 2.834 elevi au terminat cu medii peste 5, dintre aceştia nu mai puţin de 2.825 de elevi obţinând medii între 5-9,99.

image

Absolvenţii de clasa a VIII-a pot să-şi calculeze la ce liceu au cele mai mari şanse să intre cu ajutorul unei aplicaţii marca admitereliceu.ro, care se va folosi de statisticile de la admiterea de anul trecut, ultimele medii de admitere de la fiecare liceu şi de notele pe care le-au obţinut la Evaluarea Naţională de anul acesta.

ACCESATI AICI APLICAŢIA PRIN CARE PUTEŢI VEDEA LA CE LICEU POATE FI REPARTIZAT COPILUL DUMNEAVOASTRĂ!

Ierarhia elevilor a fost publicată joi seara de Ministerul Educaţiei pe site-ul admitere.edu.ro.

Iniţial se anunţase că pe 4 iulie mediile finale la Evaluarea Naţională 2014 şi, practic, cele de la admitere liceu vor fi publicate oficial, inclusiv online, pe edu.ro, pe site-ul admiterii la liceu 2014. Elevii pot să vadă unde se situează în clasamentul pe judeţ în ceea ce priveşte media dintre rezultatele de la Evaluarea Naţională 2014 (75%) şi notele din gimnaziu (25%), mai exact media de intrare la liceu care le va decide soarta în următorii patru ani.

Urmează repartizarea computerizată

De aici începe tot demersul admiterii în clasa a IX-a. În perioada 4-8 iulie, elevii şi părinţii vor completa fişele de înscriere cu primele licee pentru care optează, în funcţie de medie, de poziţia în ierarhie, dar şi de locurile disponibile pentru fiecare specializare. Pe 15 iulie va avea loc prima etapă a repartizării computerizate a elevilor, rezultatele urmând a fi publicate pe 16 iulie, tot online, pe admitere.edu.ro. Apoi, între 17 şi 25 iulie are loc depunerea dosarelor de înscriere la licee, urmată de celelalte două etape de admitere, pentru cei rămaşi nerepartizaţi după etapa anterioară (16-31 iulie, respectiv 1 august - 8 septembrie).

Cum se calculează media de admitere

Anul acesta, spre deosebire de anii trecuţi, rezultatul de la capacitate reprezintă 75% din media de admitere, iar 25% este media anilor de gimnanziu. Astfel, nota finală se calculează după formula următoare: media notelor din gimnaziu se adună cu media de la Capacitate înmulţită cu 3, apoi totul se împarte la 4. De exemplu, în cazul unui elev care a avut în clasele V-VIII o medie de 8,40 şi a luat la Evaluarea Naţională 9,20, formula va avea următorul rezultat: (8,40+3x9,20)/4=9,00.

Calendarul admiterii la liceu 2014, pe scurt:
• 4-8 iulie: completarea de către elevi şi părinţi a opţiunilor (liceelor dorite) în fişele de admitere;
• 15 iulie: repartizarea computerizată de către Ministerul Educaţiei - etapa I;
• 16 iulie: afişarea rezultatelor repartizării computerizate la şcoli, licee şi online (admitere.edu.ro);
• 17-25 iulie: depunerea dosarelor de înscriere la licee;
• 16-31 iulie: a doua etapă a admiterii la liceu (pentru cei rămaşi nerepartizaţi după etapa anterioară);
• 1 august - 8 septembrie: a treia etapă a admiterii la liceu (pentru cei rămaşi nerepartizaţi după cele două etape).
 

Vă mai recomandăm:

REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 OLT  Cei mai mulţi elevi din ţară cu media de admitere 10 la liceu sunt de la Olt

ADMITERE LICEU 2014 Adevarul.ro îi arată copilului tău la ce liceu poate fi repartizat în funcţie de media de la Evaluarea Naţională

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 OLT Mediile finale pentru admiterea la liceu au fost publicate pe EDU.RO

 VIDEO ADMITERE LICEU 2014 Cum să alegi liceul potrivit, la Adevărul Live

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Olt Notele finale după contestaţii de la Capacitate 2014

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Olt Peste 550 de elevi au contestat notele primite la Capacitate

VIDEO REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Olt. Procentul notelor peste 5 la Capacitate este de 64,3% 

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite