REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Olt  Notele finale după contestaţii de la Capacitate 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 550 de elevi din judeţul Olt au contestat notele de la Evaluarea Naţională  (FOTO: Mugurel Manea)
Peste 550 de elevi din judeţul Olt au contestat notele de la Evaluarea Naţională  (FOTO: Mugurel Manea)

Absolvenţii clasei VIII-a din judeţul Olt care au depus contestaţii aşteaptă cu emoţie, marţi - 1 iulie, afişarea rezultatelor finale la examenul de Evaluare Naţională 2014, după rezolvarea reclamaţiilor. Înainte de aflarea rezultatelor după contestaţii, procentul elevilor din judeţ care au reuşit să obţină nota 5 este de 64,3%.

UPDATE

În urma recorectării celor 552 de contestaţii depuse de elevi, peste 90% dintre lucrări au primit un procent mai mare, astfel că un număr total de 19 medii notate iniţial sub 5, au crescut peste acest “prag”. Mai exact, 195 de elevi au primit punctaj în plus la prima probă scrisă, iar alţi 44 au luat note mai mari la proba a doua. Astfel, rezultatele finale ale examenului de Evaluare Naţională 2014 relevă că procentul final de promovare a crescut cu câteva sutimi faţă de rezultatele iniţiale afişate vineri – 27 iunie: de la 64,47 %, cifra a sărit la 64,63 %. Prin urmare, dintre cei 3.940 elevi de clasa a VIII-a din judeţ înscrişi la Evaluare Naţională 2014, din totalul de 4.400 care au terminat efectiv gimnaziul, au obţinut note peste 5 un număr de 3.488 elevi. 

Marţi - 1 iulie, se afişează, tot la avizierele şcolilor unde s-au derulat probele de la Capacitate 2014, notele finale după contestaţiile formulate de elevii nemulţumiţi la examenul de Evaluare Naţională 2014. Datele preliminarii arată că, anul acesta, elevii de clasa a VIII-a din judeţul Olt au obţinut un procent de promovare de 64,3 %, mai mare cu aproape patru procente decât anul trecut. 

Vineri - 27 iunie, la ora 14.30 fix au fost afişate la centrele de examen din judeţ rezultatele la Evaluarea Naţională 2014 înainte de rezolvarea contestaţiilor. Cum spuneam, în judeţul Olt, procentul elevilor care au obţinut note peste 5 a fost de 64,3%, mai mare decât anul trecut. Astfel, dintre cei 3.940 de elevi de clasa a VIII-a înscrişi la Evaluarea Naţională 2014, doar 2.401 au reuşit să obţină medii peste 5. În ceea ce priveşte notele maxime, Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt relevă faptul că la Matematică au fost obţinute cele mai multe note maxime – 103, în vreme ce la Limba Română au fost doar 30 de note maxime.

Peste 550 de elevi din judeţul Olt au depus contestaţii imediat după afişarea primelor rezultate. Cei mai mulţi nemulţumiţi s-au înregistrat la Limba Română, unde 399 de elevi au contestat notele obţinute la examen, în vreme ce 153 s-au arătat nesatisfăcuţi de notele de la Matematică.

Fişele cu opţiuni

În intervalul 4-8 iulie, elevii vor completa, împreună cu părinţii şi cu diriginţii, fişele cu opţiuni în vederea admiterii la liceu. Rezultatele admiterii computerizate vor fi afişate în ziua de 15 iulie 2014, pe site-ul Ministerului Educaţiei. Pe 15 iulie va avea loc prima etapă a repartizării computerizate a elevilor, rezultatele urmând a fi publicate pe 16 iulie, tot online, pe admitere.edu.ro. Apoi, între 17 şi 25 iulie are loc depunerea dosarelor de înscriere la licee, urmată de celelalte două etape de admitere, pentru cei rămaşi nerepartizaţi după etapa anterioară (16-31 iulie, respectiv 1 august - 8 septembrie).

Clasamentul pe judeţ

Notele finale de la Capacitate sunt afişate pe 1 iulie, zi decisivă şi pentru stabilirea noii ierarhii a elevilor. Mai departe, pe 4 iulie, mediile finale vor fi publicate oficial, inclusiv online, pe edu.ro, pe site-ul admiterii la liceu 2014. Practic, elevii vor putea vedea unde se situează în clasamentul pe judeţ în ceea ce priveşte media dintre rezultatele de la Evaluarea Naţională 2014  (75%) şi notele din gimnaziu (25%), mai exact media de intrare la liceu, care le va decide soarta în următorii patru ani.

Urmează repartizarea computerizată

De aici începe tot demersul admiterii în clasa a IX-a. În perioada 4-8 iulie, elevii şi părinţii vor completa fişele de înscriere cu primele licee pentru care optează, în funcţie de medie, de poziţia în ierarhie, dar şi de locurile disponibile pentru fiecare specializare.

Iar pe 15 iulie va avea loc prima etapă a repartizării computerizate a elevilor, rezultatele urmând a fi publicate pe 16 iulie, tot online, pe siteul admitere.edu.ro. Apoi, între 17 şi 25 iulie are loc depunerea dosarelor de înscriere la licee, urmată de celelalte două etape de admitere, pentru cei rămaşi nerepartizaţi după etapa anterioară (16-31 iulie, respectiv 1 august - 8 septembrie).

Cum se calculează media de admitere

Anul acesta, spre deosebire de anii trecuţi, rezultatul de la capacitate reprezintă 75% din media de admitere, iar 25% este media anilor de gimanziu. Astfel, nota finală se calculează după formula următoare: media notelor din gimnaziu se adună cu media de la Capacitate înmulţită cu 3, apoi totul se împarte la 4. De exemplu, în cazul unui elev care a avut în clasele V-VIII o medie de 8,40 şi a luat la Evaluarea Naţională 9,20, formula va avea următorul rezultat: (8,40+3x9,20)/4=9,00.

Calendarul admiterii la liceu 2014, pe scurt:
• 1-7 mai: publicarea şi transmiterea broşurilor de admitere la liceu 2014
• 26-27 mai: înscrierea pentru susţinerea probelor de aptitudini/limbă modernă
• 28-30 mai: susţinerea acestor probe
• 4 iulie: afişarea mediilor de admitere ale elevilor şi a ierarhiei pe judeţ
• 4-8 iulie: completarea de către elevi şi părinţi a opţiunilor (liceelor dorite) în fişele de admitere
• 15 iulie: repartizarea computerizată de către Ministerul Educaţiei - etapa I
• 16 iulie: afişarea rezultatelor repartizării computerizate la şcoli, licee şi online (admitere.edu.ro)
• 17-25 iulie: depunerea dosarelor de înscriere la licee
• 16-31 iulie: a doua etapă a admiterii la liceu (pentru cei rămaşi nerepartizaţi după etapa anterioară)
• 1 august - 8 septembrie: a treia etapă a admiterii la liceu (pentru cei rămaşi nerepartizaţi după cele două etape).
 

Vă mai recomandăm:

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Olt Peste 550 de elevi au contestat notele primite la Capacitate

VIDEO REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Olt. Procentul notelor peste 5 la Capacitate este de 64,3% 

VIDEO  REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Olt. S-au afişat primele note la avizierele şcolilor

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite