VIDEO REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Olt. Procentul notelor peste 5 la Capacitate în judeţ este de 64,3%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri, 27 iunie, s-au afişat notele la examenul de Evaluare Naţională 2014. Şcolile au fost luate cu asalt de absolvenţii clasei a VIII-a din judeţ, unde au susţinut acest examen 3.940 copii. Elevii nemulţumiţi de note vor putea depune contestaţii până la ora 20.00. În judeţul Olt, 64,3% din candidaţi au promovat examenul.

Afişarea notelor la Capacitate 2014 a fost aşteptată cu nerăbdare şi la şcolile din municipiul Slatina. Secretomania izvorâtă de la nivel central s-a resimţit şi de această dată în teritoriu. Astfel, deşi, iniţial, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Olt au anunţat, vineri dimineaţă, că notele vor fi afişate între orele 12.00 – 14.00, ulterior, intervalul s-a întins, fără ca cineva să poată spune de ce. Prin urmare, timp de două ore la rând, părinţii copiiilor ce au susţinut examenul de Capacitate 2014, dar şi elevii de clasa a VIII-a care au participat propriu-zis la probele examenului, au stat ca pe ghimpi, fără ca nimeni să le spună de ce se amână afişarea notelor.

“Este o prostie să nu spună clar pentru toată lumea când se afişează că doar nu vorbim despre cine ştie ce secret de stat! Stăm aici ca proştii şi aşteptăm să li se facă milă de noi şi să afişeze nişte note! Nu le este ruşine sau măcar milă de copiii ăştia??... Oare aşa o fi şi în alte ţări din UE?? Asta e bătaie de joc, nu altceva!”, au spus, la unison, părinţii copiiilor strânşi în faţa şcolilor, în aşteptarea rezultelor.

La Slatina, afişarea primelor rezultate a fost avut loc simultan la ora 14.30, fără ca părinţii şi elevii să fii ştiut acest lucru anterior. Astfel, doar cei care au fost nerăbdători să afle notele şi au aşteptat în faţa şcolilor ore la rând au putut să vadă notele, ceilalţi aflând ulterior de afişarea rezultatelor.

Odată afişate notele, reacţiile s-au revărsat valuri-valuri. Strigătele de victorie au mers mână-n mână cu grimasele de tristeţe de pe feţele celor care avuseseră speranţe mai mari de la acest examen.

“Am media generală 8,60 şi e puţin faţă de cât mă aşteptam să iau. M-am bazat mult pe Română, dar acolo am luat cel mai puţin şi nu mă aşteptam. Nu ştiu ce o să fac, trebe să vorbesc cu părinţii să văd dacă se merită să fac contestaţie. Ştiţi cumva dacă îmi scade media în caz că iau mai puţin la proba pe care o contest?”, se întreba unul dintre elevii slătineni care au susţinut Capacitatea 2014 la Şcoala generală nr. 10.

Alţi elevi nu au avut asemenea probleme. Dimpotrivă. Astfel, foarte mulţi elevi s-au declarat mulţumiţi de notele şi mediile obţinute, spunând că, de-acum, aşteaptă cu nerăbdare să-şi cunoască noii colegi de… liceu.

“Eu am medie super tare – 9,80 şi nu îmi fac griji că nu ajung la liceul unde mi-am dorit de la început! Subiectele mi s-au părut uşoare - pe bune. De la mine din clasă cred că am luat Capacitatea toţi elevii”, a spus un alt elev de la aceeaşi şcoală anterior menţionată.

La nivelul judeţului Olt, procentul notelor peste 5 ce au asigurat promovarea examenului de Evaluare Naţională 2014 este de 64,3% - înainte de contestaţii. În judeţul Olt au susţinut examenul de Evaluare Naţională un număr de 3.940 de elevi de clasa a VIII-a.

Tot vineri, între orele 16.00 - 20.00, se vor putea depune contestaţiile. Între 28-30 iunie are loc rezolvarea contestaţiilor. Notele finale vor fi afişate pe site-ul edu.ro în data de 1 iulie.

În intervalul 4-8 iulie, elevii vor completa, împreună cu părinţii şi cu diriginţii, fişele cu opţiuni în vederea admiterii la liceu. Rezultatele admiterii computerizate vor fi afişate în ziua de 15 iulie 2014, pe site-ul Ministerului Educaţiei.

Calendarul admiterii la liceu 2014, pe scurt:
• 4 iulie: afişarea mediilor de admitere ale elevilor şi a ierarhiei pe judeţ
• 4-8 iulie: completarea de către elevi şi părinţi a opţiunilor (liceelor dorite) în fişele de admitere
• 15 iulie: repartizarea computerizată de către Ministerul Educaţiei - etapa I
• 16 iulie: afişarea rezultatelor repartizării computerizate la şcoli, licee şi online (admitere.edu.ro)
• 17-25 iulie: depunerea dosarelor de înscriere la licee
• 16-31 iulie: a doua etapă a admiterii la liceu (pentru cei rămaşi nerepartizaţi după etapa anterioară)
• 1 august-8 septembrie: a treia etapă a admiterii la liceu (pentru cei rămaşi nerepartizaţi după cele două etape).

Mai puteţi citi:

VIDEO  REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Olt. S-au afişat primele note la avizierele şcolilor

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite