Victor Spirescu, primul român care a „invadat“ Marea Britanie, lăudat într-un editorial din „The Guardian“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Spirescu
Victor Spirescu

Un editorial publicat în „The Guardian“ ironizează modul în care românul a fost primit şi privit apoi în Marea Britanie şi laudă felul în care acesta s-a descurcat şi faptul că îşi doreşte să se întoarcă acasă.

Editorialul a fost publicat în ediţia electronică „the Guradian”

Sunt uimit. Cine e? E primul imigrant care ajuns aici după ce restricţiile pe piaţa muncii pentru români şi bulgari au fost ridicate anul trecut. 

O, da. Primul din valul anunţat de Nigel Farange şi de alţii, de vânători de beneficii est-europeni care vor „devora” acest ţinut verde şi plăcut. După el, potopul. A fost folositor din punct de vedere politic să se pretindă că vor încerca să profite de sistemul de asigurări sociale. 

Chiar a fost un anunţ în Daily Telegraph că toţi ar fi criminali. Plasat de Nigel Farage. Da, aşa am ştiut că e adevărat. Are o figură care-ţi inspiră încredere. Anunţul arăta că 7% din totalul crimelor din Uniunea Europeană au fost comise de infractori români. 7%! Nici nu-i de mirare că a spus că oamenii sunt îndreptăţiţi să fie îngrijoraţi dacă un grup de români se mută în vecinătate – imaginaţi-vă cum e să ai doar 93% şanse să nu fii omorât de ei noaptea. Ar fi de folos dacă v-aş spune că totul a fost o prostie? 

Nu. Spuneţi-mi, cât de mult a reuşit Spirescu să «colecteze» de la noi în ultimul an? Şi-a părăsit primul job, de spălător de maşini, după o zi. 

Probabil pentru a pluti pe o mare de beneficii, presupun? Nu, pentru că atenţia presei i-a făcut imposibilă şederea. În schimb a preferat să plece la  Londra să lucreze în construcţii, unde instalează conducte de aerisire şi câştigă 80 de lire pe zi. 

Presupun că plănuieşte să profite de sistem la un moment dat. De fapt, plănuieşte să meargă acasă. 

De ce? Ce nu e în regulă aici? E prea mic portofelul lui pentru bancnotele de 50? Sunt prea strâmţi papucii noştri de diamant? «Mi-e dor de satul meu, de viaţa mea în România. E în regulă aici, dar am venit doar să strâng nişte bani şi apoi mă întorc. Nu vreau să trăiesc aici toată viaţa».

Incredibil! Vine aici, îşi găseşte un loc de muncă pe care altcineva l-ar fi putut ocupa ... dar dintr-un oarecare motiv nu l-a vrut altcineva...

Şi apoi nici măcar nu are politeţea să stea! Ar prefera să plece acasă! Într-o ţară plină de găini şi vampiri! Aproape că nu-i poţi mulţumi pe unii

Spuneţi: Acasă e acolo unde este inima“,  se arată în editorial. 

Vă mai recomandăm: 

Victor Spirescu, singurul român care a „invadat“ Marea Britanie: „Acum îmi este bine, am un loc de muncă stabil şi am reuşit să îmi fac toate actele”

Victor Spirescu, singurul român care a ”invadat” Marea Britanie pe 1 ianuarie 2014, spune că lucrurile au intrat în sfârşit pe un făgaş normal.

Victor Spirescu, singurul român care a „invadat” Marea Britanie, şi-a găsit un nou loc de muncă

După ce şi-a părăsit vechiul job din cauza scandalurilor din tabloide, Victor Spirescu şi-a găsit un nou loc de muncă.

Mărturiile lui Victor Spirescu după ce a rămas fără job în Anglia din cauza tabloidelor: „Am ales eu să plec, nu am fost dat afară“

„Victorie“ de prestigiu a jurnaliştilor britanici. După ce au băgat spaima în cititori că „hoardele de români“ îi vor cotropi, ziariştii au reuşit să îl lase fără serviciu şi pe singurul român care a mers la muncă în Insulă pe 1 ianuarie 2014.

Albionul şi românii, într-o nocivă ecuaţie electorală

Un român a invadat Marea Britanie la 1 ianuarie 2014, i-a spălat maşini vreme de o zi, apoi a dispărut. Din valul de păsări de pradă româno-bulgare, străjerii „perfidului Albion“ au fost nevoiţi să se mulţumească doar cu un porumbel sfios, pe care l-au jumulit până a devenit celebru.

Victor Spirescu, noua victimă a campaniei anti-româneşti din Marea Britanie

Cazul lui Victor Spirescu, primul imigrant român care a ajuns în Marea Britanie în 2014, este o dovadă în plus că românii nu sunt bineveniţi în Regatul Unit! Înainte de expirarea restricţiilor pentru români, tabloidele britanice abundau în declaraţii alarmiste. Nici măcar cei rămaşi acasă, fără nicio intenţie de a pleca, nu au fost feriţi de acuzaţia că vor merge în Anglia să ceară ajutoare sociale!

Imigrantul român devenit celebru în Marea Britanie a dispărut fără urmă

Românul Victor Spirescu, primul imigrant care a venit în Marea Britanie să lucreze după ridicarea ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii, a dispărut fără urmă şi a renunţat de bunăvoie la locul de muncă, susţin foştii săi colegi de la spălătoria auto, relatează Daily Mail, în ediţia electronică.

Cum a decurs prima zi de muncă a singurului român care „a invadat” Marea Britanie. „Daily Mail” i-a făcut o vizită

Jurnaliştii tabloidului britanic „The Daily Mail” i-au făcut o vizită lui Victor Spirescu, în prima sa zi de muncă. Tânărul nu a stat însă prea mult timp la discuţii şi le-a menţionat ziariştilor că este foarte ocupat.

Adevărul din spatele poveştii lui „Victor cuceritorul”

După ce presa tabloidă britanică a anunţat timp de aproape un an de zile o invazie româno-bulgară pentru prima zi a anului, subiectul a luat o turnură aparent comică. Invadatorii nu au pus piciorul pe Insulă, în schimb reporterii şi-au concentrat atenţia asupra unei singure persoane: românul Victor Spirescu, singurul „invadator” venit pe aeroportul Luton, de lângă Londra, pentru a profita încă din prima zi de liberalizarea pieţei muncii.

EXCLUSIV Acasă la Victor Spirescu, singurul român care a invadat Marea Britanie. „Am venit să muncesc, nu să vă fur!“

Victor Spirescu (30 de ani), devenit vedetă în presa din Marea Britanie, la 1 ianuarie, şi prezentat drept unul dintre invadatorii din estul Europei, este un tânăr sărac din satul uitat de lume Pelişor, din Sibiu, cu un vis simplu: să strângă bani pentru casă. Românul spulberă, însă, mitul britanicilor şi le transmite că nu-şi va da ţara pentru Anglia.

Reacţii ironice la „invazia” din Regatul Unit: „Un britanic înghite, în medie, 8 bulgari în timp ce doarme, în prima săptămână din 2014”

Ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii din UE pentru cetăţenii români şi bulgari a dus un val de articole orientate împotriva persoanelor din cele două ţări, presa din Marea Britanie înaintând cifre ale „invaziei” care nu s-au adeverit. Pe reţele sociale, „invazia” eşuată a inspirat utilizatorii să se întreacă în glume atât pe seama românilor şi a bulgarilor, cât şi a presei.

Parlamentarii britanici i-au aşteptat pe imigranţii români pe aeroport, la sosirea în Anglia

Doi parlamentari conservatori i-au aşteptat pe primii imigranţi români în Marea Britanie pe anul 2014 chiar la aeroport. Cei doi s-au asigurat astfel că presa va fi acolo pentru a filma imigranţii care sosesc în Anglia, însă aşteptările le-au fost dezamăgite şi chiar ei au declarat că n-au găsit „nicio dovadă de îmbulzeală sau oameni care au dat năvală să cumpere bilete pentru a veni aici”.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite