Un autocar cu 32 de pasageri a mers un kilometru cu spatele, pe autostrada A1, pe banda de urgență VIDEO

0
Publicat:

Șoferul unui autocar care transporta 32 de pasageri s-a ales cu o amendă importantă și cu permisul suspendat timp de 4 luni, după o manevră interzisă și periculoasă pe Autostrada A1.

Autocarul a mers cu spatele 1 kilometru pe A1 FOTO captură video Facebook
Autocarul a mers cu spatele 1 kilometru pe A1 FOTO captură video Facebook

Conducătorul auto a mers cu spatele un kilometru pe banda de urgență pe sensul Boița Sibiu.

Ca urmare a apariției în spațiul media, la data de 8 iulie a.c., a unui material video în care se observă cum șoferul unui autocar efectuează manevra de mers înapoi, pe banda de urgență a autostrăzii A1, în zona km. 226, Boița, polițiștii BPA A1 Râmnicu Vâlcea – Deva s-au sesizat din oficiu și au demarat verificări în vederea stabilirii situației de fapt și aplicării măsurilor legale în consecință.

Astfel, polițiștii au constatat că, la data de 8 iulie a.c., în jurul orei 10,45, pe A1, la km. 226, sensul Boița – Sibiu, șoferul unui autocar cu 32 de pasageri, un bărbat în vârstă de 37 de ani, din județul Timiș, a efectuat manevra de mers înapoi pe banda de urgență, pe o distanță de 1 km.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice i-a fost suspendat pentru o perioadă de 120 de zile”, au transmis reprezentanții IPJ Sibiu.

În urmă cu patru luni, conducătorul auto al unui autoturism Dacia Logan a fost surprins pe contrasens, tot pe A1.

„La data de 1 martie 2023, în urma unui apel prin 112 și a apariției unor imagini, în mediul on-line, cu un autoturism care ar fi circulatat, pe contrasens, pe autostrada A10 Turda –Sebeș, polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva au efectuat verificări, în vederea identificării conducătorului auto. Din cercetări a rezultat că autoturismul ar fi fost condus de un bărbat de 72 de ani, din comuna Valea Lungă, județul Alba”, a transmis IPJ Alba.

Polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar, complementar, a fost dispusă măsura reținerii permisului de conducere pentru o perioadă de 120 de zile.

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite