Substrat rasist uluitor în cazul crimei de la Mediaş. Ucigaşul femeii de 74 de ani este un adolescent de 17 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bătrână din Mediaş omorâtă de un minor german pe motiv că era de etnie romă Foto oradesibiu ro
Bătrână din Mediaş omorâtă de un minor german pe motiv că era de etnie romă Foto oradesibiu ro

O localnică din Mediaş a fost omorâtă în plină zi, pe stradă, de un adolescent de 17 ani, în timp ce ducea gunoiul. Acesta a motivat că a ucis-o pentru că era de etnie romă.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au propus arestarea unui cetăţean minor, de naţionalitate german, pentru omorul comis în data de 12 aprilie în Mediaş

Victima mergea cu gunoiul la tomberoanele din zona unor garaje aflate în spatele blocului în care locuia, când a fost atacată. Criminalul a fugit apoi rapid de la locul faptei, fiind găsit după câteva ore bune de căutări, la Dumbrăveni, unde locuia. 

În noaptea de marţi spre miercuri, 12 / 13 aprilie, în jurul orei 2:45, procurorul criminalist care instrumentează cazul crimei a dispus reţinerea unui suspect în vârstă de 17 ani „cu reţinerea circumstanţei agravante a comiterii faptei pentru motive legate de rasă, faptă prevăzută de art. 188 alin.1 , cu aplic. art.113 alin.3 şi art. 77 lit.h Cod penal”, după cum reiese din comunicatul dat de procurori.

Băiatul locuia de şase ani în Dumbrăveni - Sibiu, fiind dat în plasament internaţional unei familii de aici de către o asociaţie din Germania, în urma unei decizii judecătoreşti a statului german de reabilitare / reeducare în ţara noastră. A declarat anchetatorilor că deşi nu o cunoştea pe femeie, a crezut că este de etnie romă. I-a tăiat gâtul cu un cuţit şi, în ciuda eforturilor disperate de resuscitare ale echipajului medical, femeia nu a supravieţuit leziunilor suferite. 

Bătrână din Mediaş omorâtă de un minor german pe motiv că era de etnie romă Foto colaj captură video

Bătrână din Mediaş omorâtă de un minor german pe motiv că era de etnie romă Foto colaj captură video

De asemenea, procurorii au menţionat că nu s-a confirmat ipoteza iniţială a tâlhăriei, lănţişorul despre care se crezuse la început că fusese mobilul crimei, ulterior a fost găsit asupra victimei. 

„Din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză până în acest moment procesual, rezultă că la data de 12.04.2022, în jurul orei 12:30, inculpatul  a omorât o femeie în vârstă de 74 ani, pe considerente de rasă, secţionându-i zona gâtului cu un cuţit, în timp ce se afla în zona garajelor din apropierea străzii Păltiniş din municipiul Mediaş, judeţul Sibiu”, mai specifică aceeaşi sursă.

În cursul zilei de  miercuri, 13 aprilie, va fi sesizat un judecător de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu cu propunerea de arestare preventivă a făptaşului.

„Pe parcursul cercetărilor, penale procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale, tehnicienilor criminalişti din cadrul IPJ Sibiu, Poliţia Municipiului Mediaş şi structurile arondate acestei instituţii, al medicilor legişti din cadrul Serviciului Judeţean  de Medicină Legală Sibiu, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu şi al traducătorului autorizat”, au mai precizat procurorii.

Vă mai recomandăm şi: 

Caz şocant în Sibiu. O bătrână a murit pe stradă, tăiată la gât de un tâlhar, în timp ce ducea gunoiul

UPDATE Trafic blocat pe Valea Oltului. Şoferii au murit, iar o a treia persoană este în comă, în urma coliziunii unor TIR-uri VIDEO

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite