Student la Academia Forțelor Terestre, înjunghiat de un coleg. Cazul ajunge la Parchetul Militar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi studenți au avut un conflict, car s-a transformat în scandal în toată regula, iar unul dintre cei doi tineri a fost înjunghiat și a ajuns la spital.

Incident la Academia Forțelor Terestre
Incident la Academia Forțelor Terestre

Scandalul a avut loc miercuri, 6 decembrie, înainte de apelul și masa de seară. Cei doi tineri s-au certat, dar au fost despărțiți de alți colegi care au asistat la scenă.

Conflictul a degenerat ulterior în cameră, când unul dintre studenți a fost înjunghiat.

„În data de 6 decembrie 2023, în jurul orei 19.40, în timp ce se aflau în zona spațiilor de cazare pregătindu-se pentru a participa la apelul şi masa de seară, pe fondul unor discuţii în contradictoriu între doi studenți din anul doi de studii din Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, a apărut un conflict spontan. Prin intervenția colegilor, la acel moment, conflictul a fost stins. După reîntoarcerea în spațiile de cazare, cei doi studenți au reluat discuțiile în contradictoriu, conflictul a escaladat, iar unul dintre ei, cu scopul de a intimida, a luat un cuțit și s-a îndreptat spre colegul său. A urmat o confruntare fizică în urma căreia studentul agresat a suferit o plagă prin tăiere, la nivelul piciorului drept”, au transmis reprezentanții AFT Sibiu.

Studentului rănit i s-a acordat primul ajutor și a fost transportat la infirmeria unității, acolo unde a beneficiat de tratament medical de specialitate, fiind ulterior transferat la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu.

Din fericire, tânărul nu a fost rănit grav, astfel că s-a reîntors la academie.

„După evaluarea medicală și a intervenției pentru suturarea plăgii, studentul rănit, a fost readus în academie, deoarece nu se impunea internarea și ținerea sub observație. La acest moment, studentul rănit este în afara oricărui pericol, starea de sănătate fiind bună”, arată reprezentanții AFT Sibiu.

Comandantul instituției a dispus constituirea unei comisii de cercetare, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor care au condus la acest incident.

De asemenea, a fost informat Parchetul Militar, pentru demararea procedurilor legale în astfel de situații.

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite