Reacţia unui politician britanic, după moartea primului român care „a invadat“ Anglia. Cei doi se cunoşteau

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentarul laburist Keith Vaz şi-a exprimat regretul la aflarea veştii morţii lui Victor Spirescu. Politicianul britanic a fost cel care l-a întâmpinat la aeroport, în Londra, pe primul român care profita de deschiderea pieţei muncii din Regat, în 2014.

Keith Vaz deţinea în acel an funcţia de preşedinte al comitetului pentru afaceri interne şi a ţinut să-l cunoască pe Spirescu. Parlamentarul laburist cu origini indiene a luat de-a lungul timpului apărarea muncitorilor străini din Marea Britanie şi a insistat pentru respectarea drepturilor pe care aceştia le au în Insulă. 

Vaz a aflat despre moartea lui Spirescu, survenită luni, 15 ianuarie, în urma unui accident rutier. „Sunt profund şocat şi întristat de această veste care vine după aproape patru ani de când Victor a sosit în Marea Britanie. A fost atât de încântat să înceapă o nouă viaţă în Marea Britanie. Gândurile şi rugăciunile mele sunt cu prietenii şi familia lui”, a declarat policianul britanic pentru Daily Mail.

Victor Spirescu, primul român ajuns în Regatul Unit al Marii Britanii după ridicarea restricţiilor la muncă, a murit într-un accident rutier. Victor avea propria afacere în Marea Britanie şi urma să se căsătorească. Tragicul eveniment a fost anunţat pe Facebook de prietenii săi. 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite